keskiviikkona, lokakuuta 19, 2016

Kulminaatio

Se hetki, joka kääntää kaiken. Usein tulen miettineeksi sitä vain positiivisesta perspektiivistä, mutta näkökulmahan voi olla toisenkinlainen.

Kuten aikaisemmin jo mainitsin, kesä meni täysin käsitöittä. Jos jotakin tein käsitöiden suhteen, siirsin keskeneräisiä töitä muiden tavaroiden tieltä. Niinpä päätin, että ennen kuin yksi sukkapari on valmis, en neulo mitään muuta. Kun kykenin tarttumaan kutimiin, sukat valmistuivatkin aika nopeasti ja neulominen tuntuikin tauon jälkeen mukavalta. Ja mitä sitä olisi voinut muuta kuvitellakaan, kun kyseessä oli ihastuttava Kathleen Treanorin sukkamalli.
Malli: Hearty Man Plaid Socks by Kathleen Treanor
Lanka: Novita 7-veljestä
Kulutus: 143 g
Puikot: 3,25 mm Knit Pro


Tämä sukkamalli on ehdoton ykkönen miestenmalleista mielestäni. Sukka on hyvännäköinen pienin yksityiskohdin ja niiden ansiosta sukka pysyy aika istuvana käytössäkin, sen mitä mies on ehtinyt käyttää omiaan. 7-veljestä lanka toimii näissä sukissa myös hyvin, olematta yhtään liian paksu.

Muuttamalla hieman väriyhdistelmää sukista tulee vähän erinäköiset. Millähän väreillä sitä kokeilisi seuraavaksi? Vaikka uusi väriyhdistelmä saakin odottaa neulomistaan hetken, nimittäin näihin sukkiin kulminoituu minun neulevuosi. Puikot ja langat eivät ole jatkaneet syrjäytettyä osaa elämässäni enää. Minulla riittää kerrottavaa muutamaan postaukseen vielä jatkossakin.

Mutta mitä kirjoihin tulee, olen alkanut miettimään mihin hyvän kirjan kokemus perustuu. Cecilia Samartin, tuo ehdoton lempikirjailijani ei onnistunut mielestäni kirjassaan Mofongo niin, kuten aikaisemmissa teoksissaan. (Voit lukea tarkemman kuvauksen halutessasi kirjasta esim. Kristalta Lukutoukan kulttuuriblogista).
Kirja on kaunis, se oli toiveikas, se sai kyyneliin, mutta silti siitä jäi jotakin puuttumaan. Ehdinkö lukea sitä liian hitaasti? Ehdinkö lukea liian lyhyitä pätkiä kerrallaan vai mistä syystä tuntui aluksi, että kirja ei lähde liikkeelle, mutta päättyi sitten kuitenkin liian nopeasti? Minun pitäisi tarkistaa, onko suomennokset tehnyt sama henkilö kuin niissä paremmissa kirjoissa. Kaikkinensa voin sanoa, että kirja oli hyvä, mutta minä odotin siltä jotain vielä vähän enemmän. Yksi käännekohta lempikirjailijani toteutukissa, vaan luottamuksella odotan seuraavaa.

Ei kommentteja: