sunnuntaina, lokakuuta 26, 2014

Syyslomalla

Viimeiset pari viikkoa olen luirunnut kaikkealla muualla kuin kotona välillä töiden merkeissä ja välillä ihan vain lomaillen. Tänään heräsimme viimein kotona ja tavaroita purkaessani olen vakuuttunut, että tänä syksynä ei tekeminen lopu ainakaan kesken. Matkan varrella mukaan on tarttunut niin askarteluvermeitä kuin kirjojakin, mutta pääasiassa kankaita ja lankaa. Matkan varrella on tapahtunutkin niin paljon, että en nyt oikein tiedä mistä aloittaisin ja mihin olisi hyvä lopettaa.
Matkustuksen lomassa eteen on osunut käsityökauppa jos toinenkin. On positiivista huomata, että pieniä putiikkeja on vielä olemassa, vaikka yhdestä lempikaupastani olen jälleen joutunut luopumaan se loputtua. Lisäksi kävimme ystävän kanssa vielä Oulussa kädentaitomessuillakin, mikä osoittautui positiiviseksi yllätykseksi. Parin vuoden tauko on tehnyt hyvää. Messuilla oli uusia juttuja aikaisempaan nähden ja itse olin tyytyväinen joulujuttujen esillä olosta. Jotta tekeminen ei loppuisi kesken, lankakeriä on tullut myös Novitalta loman aikana melkoinen kasa postipaketissa. 

Pohjoisessa asuvat tai siellä kulkevat ompelua harrastavat ovat ehkä kiinnostuneita kuulemaan, että Ottobre on muuttanut Rovaniemellä. Ihan vain viereiseen rakennukseen aikaisempaan verrattuna, mutta kankaita on paljon -50 %. Minä pakotin itseni ulos kahmittuani nämä kainalooni.
Etelä-Suomen reissun aloitimme siskoni lapsen ristiäisillä. Siskoni toivoi tyttärelleen lapasia ja minä halusin tehdä vauvelille Junasukat. Näinpä paketin suunnitteluun ei kauaa aikaa tarvittu. Kädentaitomessuilla löysin myös sopivia korttivärkkejä ristiäiskorttiin.


Malli: Junasukat
Lanka: Novita, Nalle
Kulutus: 43 g
Puikot: 2,5 mm 


Nyt leivinuuni on lämmin. Kädessä on uusi kivan oloinen keittokirja, jossa jokaiselle kuukaudelle on erilaisia reseptejä. Sivuilta löytyy myös kivoja yksityiskohtia ja pidän kuvituksesta. Sillä aikaa kun mietin uusia urheiluhaasteita keskityn hyvään oloon keittiöstä käsin.
Ei kommentteja: