Nautin suuresti kokkaamisesta. Sitäkin enemmän nautin maukkaan ruuan syömisestä hyvässä seurassa ja mikäli ruoka on vielä valmistettu yhdessä, olen myyty.
Pikkusiskoni sai uuden vuosirenkaan ja porukalla juhlistimme hieman häntä sekä syksyä.
Mikään juhlahan ei ole juhla laisinkaan mikäli tarjolla ei ole kunnon evästä.
Pikkuliskon syyssynttäreiden menu:
Avokadopastaa
Mozzarellasalaattia
Foccaccia
Kuohujuoman kera
Jälkiruokana Mangojuustokakkua
Avokadopasta on mielestäni kaiken saamansa huomion ja julkisuuden arvoinen. Ihanan raikas pastaruoka, jonka kaveriksi sopii mikä tahansa salaatti sekä juoma. Ruoka täytyy syödä heti sen valmistuttua, sillä se jäähtyy nopeasti. Hupaisaa on, että ruoka on jokainen kerta hieman eri makuinan. Johtunee avokadoista ja niiden kypsyydestä? Täydellisen avokadon metsästys vain jatkuu.
Mozzarellasalaatista ei tuskin tarvi kertoa enempää. Minä olen hulluna tavalliseen salaattiin. Tämä tarkoittaa kohdallani jääsalaattia, kurkkua ja tomaattia. Toisinaan lisään sekaan paprikaa, tonnikalaa, mozzarellaa, vuohenjuustoa tai mitä milloinkin haluttaa. Hyvää vaikka sellaisenaan.
Täydellistä foccaccian ohjetta olen puolestaan etsinyt jo pitkään. Tämä viimetingassa löytämäni Välimäen resepti Mausteinen manteli-blogista (blogi vaikutti muutenkin mielenkiintoiselta) osoittautui oivalliseksi kilpailijaksi aikaisemmille kokeiluille. En tehnyt leipää ihan ohjeen mukaan. Rosmariinit olivat päässeet kaikki loppumaan, mutta lisäsin muita mausteita hieman pintaan. Suolapitoisuus oli juuri hyvä.
Aterian kruunasi mangojuustokakku. Kakku oli väriltään kaunis, tämä tosin ei välity kuviin saakka. Maku oli raikkaan mangoinen, ei ollenkaan liian makea kuten pelkäsin. Pohjaan olisi ainoastaan saanut laittaa mielestäni ehkä hieman ohjeessa suositeltua enemmän rasvaa.
Näin saimme siskoni vanhenemaan. Hieman tanssahdimme palan painikkeeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti