lauantaina, tammikuuta 15, 2011

Kelo

Pitkään ajatuksissa virinnyt idea pääsi puikoille. Aloittaminen on venynyt lähinnä siitä syystä, että en ole osannut päättää mikä väriyhdistelmä olisi paras. Juuri kun luulin päässeeni ratkaisuun mieleni muuttui ja työn aloittaminen sai taas odottaa. Lopulta päätin kokeilla jollakin värillä ja tehdä sitten toiset toisella värillä. Näistä tuli tämmöinen koepari.
Malli: Kelo säärystimet, oma
Puikot: 3,5 mm
Lanka: Novita, Nalle
Kulutus: 89 g


Meillä on kirjoneuleen kanssa hyvin hankala suhde. Pidän kirjoneulonnasta yleensä, pidän useista kirjoneulotuista jutuista yleensä, mutta silti ajoittain joku siinä tökkii pahasti. Olen yksiväristen vaatteiden suurkuluttaja, vaikka pidänkin monista kuvioiduista jutuista toisten kantamana. Vaatii tosi hyvän idean, että kirjoneule pääsee oikeuksiinsa. Nähtäväksi jää kuinka näiden käy. Mustan pohjavärin valinta tähän työhön oli lähinnä varmuuden maksimointia tulevaa käyttöä ajatellen. Minulla musta pääsee todennäköisimmin käyttöön.
Olen tyytyväinen lopputulokseen. Tietoisesti tein säärystimistä jalanmyötäiset. Aikaisemman kokemuksen perusteella säärystimet venyvät ja ovat hetken kuluttua juuri sopivan levenevät alaosastaan joustimen annettua hieman myöten. Lisäksi olen tyytyväinen lankavarastoni pienentyvän. Näitä peruslankoja neuloessani alan jo kaipaamaan uusia ihania lankakokeiluja, mutta neulon vanhoista vielä hetken puikot sauhuten. Tavoitteissani on tänä vuonna pienentää olemassa olevaa varastoa mahdollisimman paljon. Olen vähän merkkaillut ylös mitä lankoja laatikoiden kätköstä löytyykään. Lankaa on uskomattoman paljon.

Viimeisin projektini hankaloitui hieman. Ensimmäistä kertaa uudet puikot eivät kestäneet menoa. En edes istunut päälle.


7 kommenttia:

Hety kirjoitti...

Ohhoh - ihmeen heikot laatupuikot. Mutta onpa kauniit Kelot! Teehän hongasta kaavio - aloin jo haaveilemaan samanlaisista harmaasävyisinä... :)

seijap kirjoitti...

Kauniit säärystimet.
Minä olen saanut liikkeestä uudet Knitpicksit tilalle kun oli särö puikon kärjessä. Laittoivat reklamaation hajonneesta.

Minna kirjoitti...

Minunkin laatupuikkoni ovat katkenneet kesken matkan, useammankin kerran. Ärsyttävää. En enää uusia ostaisi, ellen muuten pitäisi niiden tuntumasta älyttömän paljon.

Säärystimet ovat upeat! Tuollaiset puuaiheiset, linnut ja vastaavat ovat kiehtovia aiheita.

Johku kirjoitti...

Kiitos Hety, ohjetta kirjoittelin tänään jo jonkin matkaa. Etköhän pian pääse omiesi kimppuun =)

Kiitos seijap. Lähetin puikot maahantuojalle sain semmoisen ohjeen liikkeestä. Toivottavasti saan uudet tilalle.

Kiitos Minna. Aiheet on kyllä niin kiehtovia, että pakko toteuttaa vaikka ei sillä hetkellä niin toteutustapa aina houkuttelisikaan =) Kunnon puikoilla ne pitää kuitenkin saada tehdä ja metallipuikoilla en enää neulo ellei ole pakko. Kivempi olisi jos puikot vain kestäisivät menossa mukana.

Anonyymi kirjoitti...

Hitsi, et hyvä idea säärystimiin :DD Todella kauniit!!
-Maija-

Anonyymi kirjoitti...

Ihana tämä on tämä sun blogi! Kelo on kaunis, kaunis.. Topakkaa torstaita! (jumppa)-Merja :)

Johku kirjoitti...

Kiitos Maija ja Merja =)