sunnuntaina, lokakuuta 10, 2010

Miehekästä

Minun unelmasormikkaista tuli miehelle täydellisesti istuvat kynsikkäät. Lopputulos olisi täydellinen mikäli tämä olisi ollut suunnitelmani. Tämä ei minua enää kuitenkaan harmita, sillä säästyin purkamiselta ja mies on tyytyväinen.
Malli: Knotty (Ravelry)
Lanka: Ramilanka (80 % villa, 20 % rami)
Puikot: 2,5 mm Knit Picksit
Ohje oli selkeä ja suorastaan odotan, että pääsen omien sormikkaitteni pariin. Sormikkaina malli on naisellinen, mutta mielestäni kynsikkäinä malli on hyvinkin miehekäs. Omiin sormikkaisiini aion käyttää samaa lankaa, mutta vahingosta viisastuneena olen jo tarkastanut neuletiheyden. Ei mieskään monia kynsikkäitä ehdi tänä syksynä kuluttaa.

Miehen sain vihdoin patistettua kuvattavaksi parin päivän maanittelun jälkeen. Muutamien kuvien jälkeen, joiden jokaisen välissä mies tokaisi kuvailun jo riittävän, tyttö vetaisi kynsikkäät käteensä ja sanoi nyt olevan hänen vuoronsa. Tomerasti tuumasi isällensä kuinka kädet kuuluisi asetella. Suloista.
Viikonloppuna kävin myös kauan odottamillani Kädentaito messuilla. Saalis jäi odotettua laihemmaksi, vaikka useamman kassin kotiin kannoinkin. Tarjolla oli paljon erilaisia taidonnäytteitä, toinen toistaan kiinnostavampia. Minä odotin messuilta enemmän vain tarjontaa uusien lankojen ja muiden oheistarvikkeiden osalta ja tältä osin tarjonta oli aikaisempia vuosia huomattavasti latteampaa. Silti messuilla kannatti käydä. Ennestään jo ylitsepursuava nappilaatikko täyttyi ainakin entisestään mitä ihanimmista napeista.
Nappien mukanaan tuomaat uudet ideat saavat vain odottaa hetkisen. Laskelmat ja suunnitelmat uusien pöllö-sukkien parissa vievät nyt aikani. Pieniä mutkia tuli vain nyt matkaan. Suunnitelmaan olen tyytyväinen ja neulonta maistuu. Epähuomiossa istuin vain puikkoni päälle, joka porautui reiteeni ja meni lähes poikki. Tähän hätään en nyt löytänyt saman paksuista puikkoa ja mies teki pientä ensiapua puikolleni. Eiköhän tällä selviä huomiseen saakka.


2 kommenttia:

Hety kirjoitti...

Auts! Serkkuni istui myös kerran puikot päälle ja porasi samalla polvitaipeeseensa reiän.

Ihan miehekkäät kynsikkääthän niistä tosiaan lopulta tuli! Ei siis hullumpi tiheysvahinko lopulta ollenkaan.

Voi noita pieniä apulaisia... :)

Johku kirjoitti...

Vahinko oli tosiaan ihan paikallaan sillä kaksi vuotta muistaakseni on lupauksesta neuloa miehelle kynsikkäät. Niin se aika vain vierii =)

Aluksi ajattelin tuon puikon menetyksen olevan suurin ongelma ja ihmetelin miksi jokainen puikkopaketti ei sisällä kuutta puikkoa. Sukkahan syntyykin sujuvammin neljällä puikolla, joten tässähän oppii vain uusia niksejä. Ja paikallaan istuessa ei kipu jalassa edes tunnu ;)