sunnuntaina, syyskuuta 26, 2010

Onnea on syksy

- Hyvä syy pukea ylle kaikkea villaista ja monta kerrosta vaatteita.
- Sade ja puista putoavat lehdet.
- Kirpsakat aamut.
- Pimenevät illat.
- Raikas, hyväntuoksuinen ilma.
- Hyvin tuulettuvat vaatteet, kuten oma olokin ulkoilun jälkeen.


Lämmikettä olen neulonut tämänkin syksyn kunniaksi. Valmista on syntynyt niin itselle kuin lapsillekin. Tuntuu, että kaikki puikot on varattuna johonkin työhön. Asusteita ja joitakin vaatekappaleita voin neuloa valmiiksi. Isompia neuleita ei innosta niin paljon tehdä kun en ole ystävystynyt peilin kanssa vielä vauvan syntymän jälkeen riittävästi.
Malli: Wurm muokattuna
Lanka: Drops Nepal (65% villa, 35 % alpakka)
Kulutus: 109 g
Puikot: 5,0 mm Knit Picksit 40 cm siimalla


Wurmiin ihastuin Ravelryssä jo aikaa sitten. Tätä makkaraksi kutsumaani neulosta olen käyttänyt sukan varressa ja jostakin syystä se häiritsi minua hieman pipon mallissa, vaikka valmiit pipot näyttävätkin tosi hyviltä. Jaanan muokkaus sai mieleni lämpenemään uudemman kerran mallille, mutta minulla on hieman eripurainen suhde nurjan neuloksen kanssa ja puikkoihin tarttuminen antoi vielä hieman odotuttaa itseään. Kävin paikkakuntamme uudessa lankakaupassa katsastamassa lankatarjontaa ja Drops Nepalin väri vei mennessään. Muokkasin hieman lisää mallia ja tässä tulos.
Nepal oli ensikosketukseni Dropsin lankoihin mikäli oikein muistan. Lankaa oli mukava neuloa. Neulepinta oli tasaista ja väri hiveli matkalla silmää. Lisää tällaista. Prosessi oli vain yllättävän hidas. Iltaisin on meinannut tulla uni ennen kuin olen ennättänyt tarttua puikkoihin. Perhe kun saatiin toipumaan flunssasta sairastuin itse. Nyt onneksi olemme voiton puolella.

Lasten lämmikkeeksi olen neulonut palmikkolapaset. Edellisiä on kulutettu tehokkaasti ja Lanetin eduksi on luettava kyllä langan kestävyys. Lapaset ovat kestäneet tytön kaikki ulkoaskareet niin kauan kuin ne vain käsiin mahtuivat ja pitkään niitä on venyteltykin.
Malli: Oma
Lanka: Novita, Nalle Colori
Puikot: 3,5 mm


Olen ollut malliin tyytyväinen. Pidän tästä lettipalmikosta. Se sopii niin moneen, niin lapsille kuin aikuisillekin.

Nyt puikkojen pariin. Tytön pää kaipaa vielä lämmikettä.

3 kommenttia:

Hety kirjoitti...

Onpas kivannäköinen syyspipo!

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita ovat pipo ja lapaset :) Toivottavasti pian jo näemme! -maija-

Johku kirjoitti...

Kiitos Hety ja Maija.

Maija meillä aletaan olemaan terveen kirjoilla, joten voitaisiin kohta nähdäkin =)