keskiviikkona, heinäkuuta 06, 2011

Suloisimmat sukat

Ostin hiljattain alennusmyynnistä kirjan Suloisimmat Sukat. Yleensä kannatan alkuperäisteoksia, mutta alennusmyynneissä sitä on kai mieleltään heikompi. Päätin ottaa projektikseni testailla eri malleja, kuluttaa lankaa ja valmistautua hyvissä ajoin loppu vuoden juhlaan.

Ensimmäisenä puikoille pääsi malli angee, jossa varressa ja jalkaterän päällä on väljää palmikkoa. Mallikerta oli helppo muistaa ja sukat neuloutuivat ohuesta langasta huolimatta melko vauhdilla. Tässä kohtaa lainaan Johnny Deppin kommenttia elokuvasta Pieni suklaapuoti: Malli oli hyvä, mutta ei lempimallini.Malli: angee, Cookie A., Suloisimmat sukat
Lanka: Austermann, Step
Puikot: 2,5 mm
Kulutus: 74 g

Langaksi valitsin varastoista vanhaa tuttua ja hyväksikin todettua Step-sukkalankaa. Keltainen sävytys sopi mielestäni hyvin näihin sukkiin ja henkilölle kenelle sukat ovat todennäköisesti menossa.Heti ensimmäisten sukkien valmisttua siirryin seuraavaan pariin. Vuorossa on malli bex. Tässä pääsee sanonta "hitaasti, mutta varmasti" todelliseen merkitykseensä. Todellakin valmista syntyy, mutta mitään en ole neulonut ikinä näin hitaasti vaikka mielestäni pidän puikoista kiinni melkein koko ajan. Onneksi en aloittanut näitä 23. joulukuuta vaan nyt. Sinnikkäästi aion saada työn etenemään loppuun saakka. Aluksi en ollut ihan varma sopiiko sinisävyinen Step-lanka palmikkokuvioon, mutta työn edetessä värikin alkaa istumaan paremmin. Lankaa en ainakaan tässä vaiheessa enää vaihda.


3 kommenttia:

kristiina kirjoitti...

Koodinimi loppuvuoden juhla ;D

Kauniit on sukat. Katselin samaa kirjaa jossain välissä mutta ainakin vielä tulin siihen tulokseen että en tarvitse sitä... ehkä.

Hety kirjoitti...

Minäkin hankin alesta saman kirjan ja kesälomapuikoilla on parhaillaan glynis-pitsineulesukat, niinikään "piip"lahjaksi valmistumassa :)

Johku kirjoitti...

Joululla, kuten rakkailla lapsillakin on niin monta nimeä =)