lauantaina, marraskuuta 06, 2010

Kuuran kukkia

Aamulla maa oli ihanasti kuurassa. Katot ovat valkoiset ja ilma raikas. Tämä on sitä parasta aikaa vuodesta minun maun mukaan.

Eilen illalla aloin testailemaan kukkien virkkaamista. Malleja on tullut vastaan matkan varrella useita, mutta en ole osannut päättää mikä niistä olisi paras. Niinpä päätin kokeilla jokaista ohjetta ja valitsen niistä sitten mieluisimman.Virkkaa ja kirjo jämälangasta -kirjassa on mukavan pikkukukan ohje. Kukka valmistuu nopeasti ja näihin saa tuhottua helposti pienetkin määrät jämälankoja. Tyttäreni ihastui kukkiin oitis ja lupasinkin virkata hänelle kukkia vaaleanpunaisena. Kukat sopivat hyvin pinneihin ja ehkä erivärisiä pieniä kukkia yhdistelemällä saisi kauniin kaulanauhan. Tätä ehkä kokeilemme huomenissa jos illalla saisin virkattua pikkuisia kukkia lisää.

Isommat kukat virkkasin Ninuskan ohjeistuksen mukaan. Yhden virkkasin suoraan ohjeiden mukaan. Seuraavat kukat virkkasin hieman pienempinä 60 ketjusilmukalla. Pidän hieman ilmavammista kukista. Petroolin sininen lanka on jäänyt yli omasta Mustikka-bolerostani. Yhden kukan kiinnitän ainakin hiusrenksuun ja saan näin kauniin kukan hiuksiin boleron kaveriksi.JaanaMaa -blogista löytämäni versio pääsee kokeiluun vielä tänä iltana.

Ei kommentteja: