tiistaina, elokuuta 12, 2008

Nilkkasukat

Sain valmiiksi hetkessä aivan ihastuttavat kotivillasukat.Malli: Nilkkasukat
Lanka: Austermann, Step
Puikot: 3,0 mm bambut (yksi metallinen mukana, kun en millään ennättänyt etsiä yhtä piilossa olevaa puikkoa)

Ohjeen sukat oli neulottu Fabel-langalla, mutta sitä lankaa kun en äkkiseltään löytänyt neuloin sukat Step-langalla. Vannoin kyllä pari vuotta sitten, että en enää ikinä neulo kyseisestä langasta yhtiäkään sukkia, sillä neuloin niitä tuolloin parin jos toisenkin. No, vannomatta paras. Nämä nilkkasukat ovat ihastuttavan kevyet, kauniin väriset vaikka raidottaisinkin sukkani mieluummin itse sekä nopeat neuloa vaikka lanka onkin ohutta. Sukat ovat niin kevyet ja mahtuvat pieneen tilaan, että niitä voisi kuljettaa vaikka aina käsilaukussa. Jalassa nämä sukat tuntuvat ihanilta, melkein kuin ei olisi sukkia laisinkaan. Toinen sukka oli vielä ensimmäistä ihanampi neuloa, sillä ei tarvinnut kuin muistiinpanoista katsoa montako kierrosta milloinkin jne. Tämän ohjeen kantapäätä suosittelen kyllä lämpimästi kaikille, vaikka aluksi täytyikin vähän rapsutella päätä. Ohje ei ehkä ollut selkein mitä olen lukenut, mutta valmista näilläkin ohjeilla syntyi.

Seuraavaksi taidan neuloa miehelle samanmoiset kotisukat, siroissa 44:ssa saattaa vain vierähtää hetken verran kauemmin. Ja Revontuli-huivia en ole unohtanut kaapin syövereihin, sain sen vasta tänään pingoittumaan. Tuo viimeistely tuntuu olevan minulle toisinaan mahdoton tehtävä. Nyt uskallan kuitenkin luvata, että esittelen huivin parin päivän sisällä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kivat sukkaset! Voisivat sopia itsellenikin, olen nimittäin vannoutunut varrettomien sukkien käyttäjä ja käärin aina pitkävartisemmistakin sukista varret rullalle.

Johku kirjoitti...

Kiitos Hety. Suosittelen lämpimästi näitä sukkasia neulottavaksi. Nopean neulomisen lisäksi ovat todella mukavat jalassa.