torstaina, marraskuuta 04, 2010

Villapalloilua

Olen huovuttanut pieniä juttuja silloin tällöin, harvakseltaan. Villoja olen ostanut ison laatikollisen verran kivojen värien vastaan tullessa. Tänään innostuin sitten kokeilemaan kauan mielessä ollutta pallojen huovuttamista käsissä pyörittelemällä. Tähän saakka olen huovuttanut pallerot langasta pesukoneessa mikä on toiminutkin ihan hyvin. Ainoastaan kokoa on ollut hankala tällöin määrätä.
Jäin villapalleroiden pyörittämiseen koukkuun. Vähän väliä mietin, että vieläkö pyöräyttäisin yhden satsin eri värisiä palleroita. Ehkä kuitenkin annan pitkin poikin pöydillä pyörivien palleroiden kuivua ensin rauhassa ja tyydyn niiden ihasteluun. Mitä pienempiä villapallot ovat, sitä söpömmiltä ne näyttävät.

Ihanaa värien leikkiä tämäkin. Aina näköjään kannattaa kokeilla jotain uutta.

Edit:

Muistiin itselle:
- Maltti on valttia
- Riittävästi saippuaa ja vettä
- Mitä kevyemmin pyörittää sitä parempi tulee
- Jos meinaa tulla ryppyjä, pallukka saippuaveteen lillumaan ja pyörittele hetken kuluttua lisää

4 kommenttia:

Helena kirjoitti...

Saippuan ja veden kanssa? Tuliko tiivistä ja tasaista? Kokeilin joskus, mutta ei onnistunut...

Hety kirjoitti...

Söpöjä palleroita :)

Tess kirjoitti...

Nättejä palleroita. Mie joskus kokeilin pesukoneessa huovuttamista ja osaa jouduin sitten vielä käsin huovuttamaan lisää. Tein siis ihan langasta palloja. Voisi luonnistua villasta ja käsinhuovuttamalla paremmin, mutta tuntuu ajatuksena niin työläältä.

Noista huovutetuista palleroista saa muuten aikaiseksi aika metkoja koruja, jos sellaisista tykkää.

Johku kirjoitti...

Helena, saippuan ja veden kanssa läträsin. Tiivistä ja tasaista tuli viidennessä erässä joka pallukasta. Ensimmäisessä erässä ehkä joka toinen onnistui hyvin ja joka toinen sinne päin.

Kiitos Hety ja Tess.

Ajatus pallukoista tuntui minustakin työläältä ja siksi aloittaminen venyi monta vuotta. Kyllähän yhdessä pallukassa tietysti kotvanen menee, mutta koukuttavaa hommaa oli. Mihin vielä joudun noiden pallukoiden kanssa =) Koruja aiemmistakin koneessa huovutetuista pallukoista olen tehnyt. Näistä ajattelin myös, mutta nyt villapalloista riittäisi uusiinkin ideoihin kyllä.