perjantaina, marraskuuta 12, 2010

Niityllä lunta...

... hiljaiset kadut...

Näin hyräilin sunnuntaina hyväntuulisena katsellessani ulos hentoisen lumipeitteen peittämää kaunista maisemaa ja kuvaillessani juuri virkkaamiani kukkasia. Olotila vaihtui hyvin nopeasti ja kukkaset jäivät pölyyntymään moneksi päiväksi ikkunalaudalle kun vauvelimme sairastui yllättäin ja jouduimme päivystyksen kautta sairaalaan. Onneksi selvisimme säikähdyksellä ja tulimme kotiin hyvävointisen vauvan kanssa pari päivää sitten.

Kukkien virkkailu ja ideointi oli hetkittäin hyvää ajanvietettä sairaalassa ja sainkin niitä valmiiksi melkoisen kasan. Kukkia oli helppo virkata vaikka kierros kerrallaan aina kun pystyin.
Ninuskan ohjeella virkkasin isoimmat ruusut. 60 aloitusketjusilmukalla ruususta tulee minusta juuri sopivan kokoinen kaunis kukka. Osaan ruusuista kiinnitin taakse hakaneulan ja osaan hiuslenkin, jotta kukan saa kiinnitettyä kätevästi hiuksiin tai vaikka huiviin.

JaanaMaa -blogista löytämääni ohjetta testasin, mutta tämä kukka oli mielestäni puolestaan liian pelkistetty. Kukka kuvan vasemmassa laidassa.
Suhteellisen pienillä muunnoksilla sain toteutettua mieleiseni kukkasen. Kukka on kohtuullisen pieni menettämättä kuitenkaan kukan elävyyttä. Lisäksi halusin kukkaan selkeät terälehdet. Testasin myös eriväristä kiinteäsilmukkakierrosta uloimmaksi kierrokseksi, ei ollut hyvä. Kukka menetti tällöin juurikin nuo selkeät terälehdet.

Nyt minulla on kasapäin erikokoisia ja erivärisiä kukkia. Käyttötarkoituksiakin olen keksinyt jo useita. Isot pinnit saivat ainakin yhdet kukkaset koristeekseen.Tästä ne jouluvalmistelut sitten alkaa.

2 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Hui, hyvä että selvisitte säikähdyksellä! Kauniita kukkasia :)

Johku kirjoitti...

Kiitos Emma =)