tiistaina, toukokuuta 25, 2010

Sukkasillaan

Mummoni täyttää syksymmällä vuosia. Vanhempani tilasivat hyvissä ajoin sukat hänelle lahjaksi jättäen muun minun päätettäväkseni. Selaillessani kauniita sukkamalleja toisensa perään ja miettien omia ideoita sukkia on syntynyt jo useammat parit ja loppua ei näy.

Jo useamman vuoden toteutettavien mallien joukossa ovat olleet mielestäni uskomattoman suloiset Esther-sukat. Ensimmäiseksi kokeiluksi puikoille pääsi viimeinkin tämä malli.

Malli: Esther by Stephanie van der Linden (Ravelry)
Koko: n. 37
Lanka: Schoppel wolle, Zauberball
Puikot: 2,5 mm, Knit Pro


Neulottavuudeltaan malli ei ole niin ihastuttava kuin mitä itse malli on. Sukka eteni kohtuullisen hitaasti osittain langasta johtuen. Saksalainen Zauberball Schoppel wolle oli minulle täysin uusi tuttavuus, ostettu viime vuonna kädentaito -messuilta. Lanka on kohtuullisen mukavaa neulottavaa, mutta en erityisesti pidä siinä esiintyvistä pienistä lankasäikeistä. Sävyt tässä liukuvärjätyssä langassa ovat kauniita, mutta valmiissa työssä ne saisivat olla hieman vähemmän selkeästi raidottuvia. Silti olen sukkiin tyytyväinen kuten myös tähän lankakokeiluun. Liukuvärjätyt langat eivät saa helposti suosiotani puolellensa. Vaaleamman sävyisessä langassa mallin kaunis kuvio pääsisi lisäksi paremmin esille mikä voisi myös nopeuttaa huomattavasti mallin neulomista.

Toinen sukkamalli kokeiluni on ollut suorastaan menestys. Kolmas pari on jo puikoilla eikä väsymisestä malliin ole ollut merkkejäkään. Ja onhan malli kaunis.
Malli: Kalajoki -sukat by Tiina Seppälä (Ravelry ja Ulla)
Koko: n. 37
Lanka: Rami -lanka
Puikot: 2,5 mm, Knit Pro


Tämänkin mallin kohdalla tartuin uuteen lankatuttavuuteen, niin kutsuttuun Rami -lankaan (20 % ramia, 80 % villaa). Lankaa ostin viime syksyisiltä Turkansaaren syysmarkkinoilta ja hetki sitten täydensin lankavarastoani lähes kymmenellä vyyhdillä. Tämän langan kuluttamisessa ei tule ongelmia. Lanka on todella helposti neulottavaa ohuista puikoista huolimatta ja neulepinta on sileää sekä sievästi kiiltävää.Toisen ja kolmannen parin Kalajoki -sukkia toteutan Nalle -langasta. Näistä enemmän kolmannen parin valmistuttua.

4 kommenttia:

Hety kirjoitti...

Kauniita sukkia!

Johku kirjoitti...

Kiitos Hety.

TiinaK kirjoitti...

Saako tuota Rami-lankaa ihan jostain kaupastakin?

Johku kirjoitti...

Olen ostanut Rami-lankaa Käsityökauppa Ilosta Haukiputaalta.