torstaina, kesäkuuta 03, 2010

Kalajoki-sukat

Joskus jokin malli vie mennessään. Näin kävi minulle Kalajoki-sukkien kanssa.

Tarkoitukseni oli tuhota metsänvihreää Nalle-lankaa Kalajoki-sukkiin. Innostuksissani tuhosin kokonaiset kaksi 150 g kerää, joista sain kolmet sukat aikaiseksi. Ja hetki sitten sain itseni kiinni miettimästä, minkä väriset tekisin seuraavaksi.
Malli: Kalajoki by Tiina Seppälä
Lanka: Novita, Nalle 150 g
Kulutus: 300 g / kolmet sukat
Koot: 37, 40 ja 43
Puikot: 3,25 mm, uudet Knit Pro:t


Nalle-lanka toimi sukissa ihan yhtä hyvin kuin edellisissä sukissa kokeilemani Rami-lanka. Nalle on hieman paksumpaa, joten sukat valmistuivat vain hieman nopeammin. Tämä metsänvihreä sävy on odottanut pitkään neulomista ja olen onnellinen päästessäni molemmista keristä eroon. Näihin sukkiin väri sopii mielestäni hyvin, mutta moniin malleihin tämä yksi lempiväreistäni ei sovellu. Kaiken tämän lisäksi suurta mielihyvää tuottaa yhden lankahyllyn nopeahko tyhjentyminen. En ole ostanut yhtään lankakerää siihen vielä tilalle, olen iloisesti yllättynyt.

Tyttäremme huone on saanut uusia muumiaiheisia esineitä. Hiljattain ompelemistani lakanoista jäi kangasta yli ja laitoin kankaat säilöön taulun muotoon styroksin ympärille tyttären sängyn yläpuolelle. Eiköhän uni maistu tässä omassa pienessä muumimaailmassa.
Suorastaan suunnattoman helposti etenevä raskaus ei olekaan minulle enää arkipäivää ja tänään sain kaiken kukkuraksi kuulla joutuvani sokerirasitustesteihinkin. En ole oikein sinut neulojen kanssa ellei ne ole minun kädessä käsityön parissa. Neuvolan täti kertoi kuitenkin tutkimuksesta ja kehotti minua tutkimuksen pitkän keston vuoksi ottamaan mukaan kirjan tai käsityön. Kummasti lähden avoimemmin mielin tutkimukseen, jossa minua pistetään tunnin välein. Väliajan voin sitten neuloa, lohduttavaa.

8 kommenttia:

kristiina kirjoitti...

Täällä toinen neulakammoinen!

Itse käytin muinoin sokerirasitustestin väliajat neulomalla sukkaa, musiikkia kuunnellessa. Meni ihan kätevästi se parituntia :)

Pidän peukkuja että menee hyvin, eikä testissä näy mitään!

Johku kirjoitti...

Parituntinen vierähti onneksi kohtuu nopeasti ja ilmeisesti tulokset oli kunnossa, kun aikoivat ilmoitella mikäli aihetta jatkoihin on ja ei ole mitään kuulunut.

Ei tuolla silti ilokseen joka aamu istuisi =)

TiinaK kirjoitti...

Ei se piikki onneksi iso ole ja ne täditkin ovat niin kokeneita, ettei se paljoa tunnu. Ja pipoa taisin talvella neuloa ne väliajat :)

hillanen kirjoitti...

Moiks, ekaa kertaa blogissasi. Aivan ihania neuleita siulla. :)

Johku kirjoitti...

TiinaK, totta on että tädit osaavat kyllä tehtävänsä terveyskeskuksien labrassa ja rauhallistahan siellä oli istua verrattuna näihin huliseviin loma-aamuihin =)

Kiitos hillanen =)

kristiina kirjoitti...

Jokos teillä vauvantuoksuista arkea? :)

Johku kirjoitti...

Ei ole vielä vauvantuoksua ilmassa, lähdön odotusta kylläkin. Tai toiveita ainakin. Olisi kiva jo tutustua pikkuiseen tulokkaaseen.

Olen neulonutkin kaikenlaista, en vain ole saanut niitä tänne esiteltyä. Ollaan perheen voimin vietetty kesälomaa niin intensiivisesti, että on tullut melko pitkä tauko näissä tietokonehommissa. No, talvella taas ehtii, ehkä =)

kristiina kirjoitti...

Joo, talvella oletkin äitiysLOMALLA silloin ehtii tosi hirveesti kaikkea ;)

Mutta voimia loppuodotukseen! :)