sunnuntaina, toukokuuta 09, 2010

Tilauksesta

Äitini toivoi valkoista neulepaitaa langasta, joka kestää konepesua. Mallin suhteen äitini oli avoin ehdotuksille ja tämän nähtyään malli oli selvä, kuten myös muutokset. Minä suuntasin puolestani lankakaupoille innosta puhkuen ja ryhdyin työhön. Mallikuvion äitini halusi säilytettävän, kuten myös puolipitkät hihat. Muilta osin tein neuleen muutostoiveiden ja mittojen mukaan. Alkuperäistä ohjetta en edes yrittänyt hankkia.
Pitkähkö välimatkamme vanhempieni kanssa piti minua jännityksessä neuleen valmistumiseen saakka, sillä isäni ottamat kahdet mitat äidistäni poikkesivat toisistaan huomattavasti enkä kyennyt itse näitä tarkastamaan. Vihdoin äitini sovittaessa neuletta olin helpottunut, neule oli juuri oikean kokoinen.
Malli: Phildar, Pull Kimono reilusti muokattuna.
Lanka: Sandnes Garn, Alpakka.
Kulutus: 8,5 kerää
Puikot: 3,5 mm
Mallin kaulus ei ollut niin hieno, kuin halusin äitini neulepaitaan neuloa. Niinpä sain tahtoni läpi ja neuloin sivusta avonaisen palmikkokauluksen, jonka kiinnitin ja koristin puunapeilla. Kaulus istui neuleeseen hyvin ja oli myös ensimmäinen toteuttamani poikittain neulottu malli.


Jännitystä aiheutti myös se, että en ole aikaisemmin neulonut mitään poikittain. Tätä menetelmää tulen testaamaan vielä toistamiseen, neulepaita valmistui tai ainakin tuntui valmistuvan huomattavasti nopeammin kuin perinteisesti neulottuna. Tämän lisäksi valmiissa neulepaidassa on vähemmän yhdistettyjä kappaleita.
Varastoissa minulla on ollut jo pitkään erinäinen määrä alpakkalankoja, mutta yhtä huivinaloitusta lukuunottamatta minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta langan käyttäytymisestä tai neulottavuudesta. Nyt kahta kokemusta rikkaampana (huivikin on valmis ja esittelen sen teille piakkoin) olen vakuuttunut langan hyvistä ominaisuuksista. Valmis neulepinta on sileä, neulos niin pehmeää ja kappaleet asettuvat hyvin muotoonsa kastelun jälkeen.8 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

Upea paita!

Heidi kirjoitti...

Ihanasti toteutettu neule!

Johku kirjoitti...

Kiitos Altocumulus ja Heidi.

Hety kirjoitti...

Tosi hieno! Pidän erityisesti kauluksesta, se on kaunis.

Anonyymi kirjoitti...

Siis todella hieno!!! Varmasti tulee äitisi pitämään :) Itsekin pitäisin! Ihmeellistä, että kaikkea voi kutoa "väärinpäin" ;)(ite, ku oon niin poropeukalo..)
-Maija-

Johku kirjoitti...

Kiitos Hety ja Maija. Minäkin olin tyytyväinen kaulukseen, suorastaan yllättynyt. Kuten myös ajoittain näistä neulemaailman muistakin ihmeistä, väärinpäin neulomisista yms =)

kristiina kirjoitti...

Kaunis paita :)

Sytykeruusut toimii hyvin myös grillin sytyttämiseen ;)

Johku kirjoitti...

Kiitos Kristiina. Sytykeruusuja pitäisi kyllä kokeilla, vaikka grillikin on sähköistä mallia vielä toistaiseksi =)