tiistaina, toukokuuta 18, 2010

Kesän kynnyksellä

Puikot viuhuu tiuhaan. Ehkä kammolla odotan helteiden jatkoa ja sormien turpoamista raskauden edetessä neuloen vimmatusti. Valmista kuitenkin syntyy ja siitä nautin erityisesti. Ennen kaikkea nautin varastoissa olevien lankojen kulumisesta. Jouduin nimittäin jo miehelleni toteamaan, että tällä kertaa en edes itse ymmärrä itseäni. Siivoilimme viikonloppuna tavarasta pursuavia hyllyjä, kaappeja ja vaatehuonetta, enkä voi uskoa itsekään kuinka paljon lankoja löytyy joka paikasta. Nyt olen listannut pikku hiljaa lankoja, värejä ja määriä, jotta voin ennen kauppaan kiiruhtamista tarkistaa josko tarvittavaa lankaa olisikin jo olemassa. Monenlaista löytyy ja olen nauttinut uusista syntyvistä ideoista siivoilun ohella.

Syksyllä ostin Nancy Bushn kirjan Knitted Lace of Estonia. Kirjassa on toinen toistaan kauniimpia malleja ja erityisesti ihastuin tähän toteuttamaani huiviin.
Malli: Miralda´s Triangular Shawl kirjasta Knitted Lace of Estonia
Lanka: Sandnesgarn Alpakka
Puikot: 4,0 mm Knit Picksit


Lankavalinnan seurauksena huivista tuli kooltaan ohjeen huivia suurempi, mutta se on vain hyvä. Helteiden hellittäessä sujautan huivin harteilleni varmasti useaan otteeseen. Sandesgarnin Alpakka oli ensimmäistä kertaa puikoillani tässä työssä ja koin langan hyvin neulottavaksi. Täydellisesti vakuutuin kuitenkin vasta huivin kastelun ja pingottamisen jälkeen. Huivi on niin pehmeä ja lämpöinen. Olen todella tyytyväinen, että langan oston ja ohjeen löytämisen yhteydestä jäänyt huono mieli ei vaikuttanut mallin toteuttamiseen, ainoastaan omaan osuuteeni liikkeen kannattavuudessa jatkossa.
Helteistä huolimatta nukun aina villasukat jalassa. Viime päivien helteiden aikaan valmistui unisukat Sivilla-silkkivillalangasta. Nämä tulivat tarpeeseen. Sain jo yli toista vuotta sitten ystävältäni lahjaksi Unisukka-paketin, mutta aloittaminen on antanut odottaa itseään.
Malli: Unisukat, Wetterhoff
Lanka: Wetterhoff, Sivilla
Puikot: 2,5 mm, uudet Knit Pro -sukkapuikot


Sukat ovat jalassa ihanan tuntuiset. Kantapäättömyyteen vielä hieman totuttelen, mutta eiköhän uni maistu sukissa siitäkin huolimatta. Sivilla-lankaa en ole aikaisemmin neulonut, mutta voisin hyvin ajatella neulovani lankaa vastaisuudessakin. Puikkojen ohuudesta huolimatta sukat valmistuivat kohtuullisen nopeasti. Malli, kuten minua aikaisemmin varoiteltiinkin, oli tylsähkö. Tämä ei kuitenkaan haitannut laisinkaan neulottaessa jääkiekon katselun ohella. Ajoittain jouduin laskemaan puikot kädestä jännityksen lomassa, jotta mieheni säilyi puikkojen pistoilta vieressäni.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Taasen kauniita luomuksia oot saanu tehtyä! :) Hauskat noi sukat; en ees huomannu, et kantapää puuttuu :D Varmasti saat makeat yöunet niillä sukilla!
-Maija-

Johku kirjoitti...

Kiitos Maija. Unet on kyllä maistuneet =)