tiistaina, kesäkuuta 30, 2009

Tyttösen pitsitunika

Lämpenevät ilmat sekä Modassa ollut ihastuttava ohje ja Mandarin Petit lankatarjous saivat minut neulomaan tyttärelle kesätunikan. Lopputulokseen olin oikein tyytyväinen ja kesähattu päässä tytär on kerännyt roimasti ihasteluja ulkoillessamme ja kiharoiden lepattaessa tuulessa. Kamera ei tosin ole ollut koskaan mukana kuvien ottamista varten, joten lisään niitä kuvia myöhemmin.
Malli: Tytön pitsitunika, Moda 3/2009
Lanka: SandnessGarn, Mandarin Petit
Kulutus: Alle 100 g
Puikot: 3,0 mm


Pientä ihmetystä aiheuttaa se, että olen nautiskellut kuluvasta kesästä. Olen aina ollut niin syksy ja talvi ihminen, että suurimman nautinnon kesästä on tuonut tieto tulevista vesisateista, tippuvista lehdistä ja pimeistä illoista. Odotan näitä edelleen innolla, mutta ihan eri tavoin olen nyt nauttinut matkastani syksyyn. Olen ostanut oikein hameenkin ja käyttänytkin sitä. Omituista. Ehkä olen saanut auringonpistoksen kulkiessani ilman minkäänlaista päähinettä...
Kirjakaupat puolestaan toivottavat minut aina iloisesti tervetulleeksi, sillä tyhjennän niin usein mielelläni heidän hyllynsä uusien opusten tieltä. Juuri kun olen ajatellut hillitä kirjahulluuttani se tuntuu vain pahenevan. Tilkkuja-kirja oli ehdottomasti hyvä ostos, muihin en ole vielä perehtynyt kuvien ihastelua enempää.

Pidemmittä puheitta istahdan elokuvan ääreen kalisuttamaan puikkoja rauhassa pitkästä aikaa. Viime viikonlopun Kalottijazzit veivät kaikki liikenevät illat, mutta antoivat sitäkin enemmän energiaa. En tiedä paremmasta, kuin hyvä musiikki hyvässä seurassa.

8 kommenttia:

Eilan käsityöt kirjoitti...

Todella kauniit käsityöt!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana tunika! Kiva kuulla, että olet nauttinut näistä helteistä. Niin minäkin :). Ostin muuten Petäjävedeltä Piikun hahtuva lankaa (100% lampaanvillaa), josta olisi tarkoitus neuloa itselle jotain "hartialämmitinjuttua" oisko ideoita?
Kesäterkuin Merja

Lime kirjoitti...

Nätti mekko! Hengari on myös tosi hauska.

Johanna kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Johku kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista.

Merja; Minkä tyyppistä hartialämmmitintä olet ajatellut. Boleroa, ponchoa vai jotain muuta vastaavaa? Ohjeita ainakin on runsaasti.

Lime; Oli ihan sattuma, että lehmän kuono oli saman värinen =)

Anonyymi kirjoitti...

Ohjeita löytyi yllin kyllin. On vaan nämä taidot pikkasen hakusessa, joten helpoista ohjeista aloittelen. Innostuin jo virkkaamaan yhdenlaisen "reikähuivin" :D. Lankaa jäi reilusti yli, joten yritän seuraavaksi jotain isompaa hartiahuivia.
T. Merja

AnneM kirjoitti...

Näyttääpa kivalta tunikalta, toivottavasti pian sais kuvia myös päällä :D

Johku kirjoitti...

Merja, oliko lankasi yksiväristä? Revontulihuivi on ainakin todella kaunis, mutta ei liian vaativa. Voin auttaa matkan varrella mikäli tarvit apua.

AnneM, kiitos. Kuvia tulossa kunhan tarkenemme pukeutumaan nuin vähiin vaatteisiin =) (Myönnettäköön, että kävin kerran jo kuvailu reissulla tyttären kanssa ulkosalla. Kameraan kuitenkin kuulemma tarvitsisi akut, jotta voisi ottaa kuvia??)