maanantaina, kesäkuuta 15, 2009

Hilda

Tuttavani sai pari viikkoa takaperin pienen prinsessan, Hildaksi häntä vielä ainakin kutsutaan. Kyllä tämä pieni käärö osaakin olla suloinen. Sitten Hildan äitee tuumaa, että tyttö tarvitsisi kesäjuhliin pienet tossut. Hän tarkoittaa tietysti tossuja, joita en aikonut ainakaan hetkeen enää neuloa, mutta... Hilda on kuitenkin niin suloinen ja tarkemmin kun asiaa alkaa ajattelemaan, niin kyllähän hän tietysti tarvitsee juuri tällaiset tossut. Ehkä se olikin se neljäs kerta, joka toden sanoi?

Mitäpä minä voin muuta kuin tarttua puikkoihin. Neuloin pienet tossut ja kaveriksi vielä jotain pään suojaksi. Täytyyhän päähineen olla samaa sävyä, varsinkin kun juhlista on kyse.

Päätin neuloa tossuista tällä kertaa raikkaan raidalliset kesätossut puuvillalangalla. Tossujen raidoituksesta ei aluksi meinannut millään tulla mieleistä ja epätasainen raidoitus näin pienissä tossuissa ei tuntunut onnistuvat millään liikoja langanpätkiä vältellen. Neuleen valmistuttua päättelyä kaikin tavoin välttelevänä en tiennyt olisinko itkenyt vai nauranut.
Koska epätasainen raidoitus ei onnistunut tossuissa haluamallani tavalla, toisin sanoen ilman ylimääräistä pääteltävää, päätin toteuttaa sen pienessä huivissa. Viimeistelin huivin vielä palmikolla. Toivon, että huivi on sopivan kokoinen ja suojaa sopivasti korviakin. Meillä kun ei ole oikein sopivaa mallia näin pienille neuleille.

Toivottavasti Hildan passaa nyt juhlia.
Tossumalli: Saartje´s bootees
Huivimalli: Oma
Lanka: SandnesGarn, Mandarin Petit
Puikot: 3,0 mm


7 kommenttia:

kristiina kirjoitti...

Suloiset! :)

Hety kirjoitti...

Voi miten sievä juhlasetti pikkuiselle!

Johku kirjoitti...

Kiitos Kristiina ja Hety. Toivottavasti ne olivat lahjan saajalle vain sopivia, että hän pääsee juhlimaan =)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä olivat sopivat. Suuri kiitos! Niitä myös juhlissa kovasti puhuteltiin, kehuttiin. Yhdet kesäjuhlat takana ja monet ovat vielä edessä. Juhlissa oli mukava olla, kun perheen prinsessa oli viimisen päälle pyntätty :) tv. Hildan äiti

Johku kirjoitti...

Mukava kuulla, että Hildan juhla-asu oli onnistunut =)

L°ü°dmila kirjoitti...

Too cute in picture and even cuter when I saw them right after they were made :)

Johku kirjoitti...

Thank you Ludmila, I´m better knitter than photographer =)