tiistaina, kesäkuuta 02, 2009

Paluu arkeen

Ensimmäinen kesäloman tapainen on nyt takana päin. Lähdimme tytön kanssa kaksistaan vanhempieni luokse reilu viikkoa sitten jättääksemme miehelleni työrauhan. Loppuviikon vietimme sitten koko perheen voimin mökkeilyn ja kattotalkoiden merkeissä. Matka oli todella mukava, mutta univelka vain lisääntyi kauniiden iltojen ansiosta.

Silloin tällöin ennättäessäni istahtamaan virkkailin huivia salomonin solmuilla edellisen viikon matkalta hankkimastani pellavalangasta. Olin varautunut kolmella kerällä tähän huiviin, mutta sain haluamani aikaan yhdestä kerästä ja voin keksiä kahdelle kerälle jonkin toisen käyttökohteen.
Malli: Salomon solmu huivi, Novita Syksy 2007
Lanka: Drops, Lin
Kulutus: 50 g


Olen viime aikoina pyrkinyt tekemään ennen kokeilemattomia malleja. Tällä kertaa harjoittelin salomonin solmujen virkkausta. Novitan syksy 2007 lehdestä löytyikin oikein ohjeistuksen kera malli huiviin, jota olin suunnitellut ja säästyin näin enemmältä pohdinnalta. Salomonin solmuja oli mukava virkkailla ja lankaan ihastuin oitis. Väri ja hienoinen kiilto veivät voiton langan kierteiden ajoittaiselta hajoamiselta. Huivin neuloin tunikalle, joka on piakkoin valmis. Lisää kuvia siis luvassa.

Meidän naputellessa kattoa pikku neitimme auttoi mummua kukkien kastelussa minkä jaksoi ja muilta kiinnostuksen kohteilta ennätti.Aina muiden hommien hellittäessä me karkasimme lähimetsiin kamera kaulassa. Luonnosta löytyy mielenkiintoisia asioita, kun huomaa kulkea silmät auki. Alla olevan sinkkiämpärin löysin eräältä metsäretkeltämme pari vuotta sitten. Jätin ämpärin kuitenkin metsään odottamaan parempaa kertaa. Nyt lähdin hakemaan ämpäriä toivoen, että kukaan ei ole sitä löytänyt tässä välissä. Siellähän se yksikseen odotteli päästäkseen parvekkeellemme kukkien kaveriksi.

Katon valmistuttua ja tytön mentyä nukkumaan nautimme ilta-auringosta kalastaen rantalaiturilta.
Onneksemme pääsemme juhannuksena jälleen nauttimaan näistä maisemista.

Ei kommentteja: