keskiviikkona, kesäkuuta 10, 2009

Kirjahyllylle kannettavaa

Eräänä päivänä pistäydyin pitkästä aikaa Akateemisessa kirjakauppa. Haaveilin Tessa Kirosin keittokirjasta, jonka olin jättänyt viime kesänä ostamatta. Etsimääni kirjaa ei löytynyt, mutta käsityökirjojen hylly ei päästänyt minua lähtemään tyhjin käsin.
Huokeaan hintaan mukaan tarttui Sharon Brantin Ultimate knitting bible sekä Henry Conwayn ja Gail Downeyn Weardowney Knit Couture; 20 Hand-Knit Designs from Runway to Reality. Ensimmäisessä teoksessa oli mukavasti koottuna kaikkea yleistä neulomiseen liittyvää ja kunhan pidän kirjaa kädenulottuvilla voin taas opetella uusia niksejä neulemaailmasta. Toinen teos oli rehellinen heräteostos, tällä kertaa onneksi edullinen sellainen. Mallit ovat erikoisia kuten nyt arvata saattaakin, mutta se ei tarkoita etteivätkö ne olisi käyttökelpoisia. Kirja toi mieleeni teatteriharjoitukset ja tauot neulomuksineen hämärästi valaistun meikkipöydän katveessa. Muutaman vuoden tauon jälkeen pääsen viimenkin nauttimaan näistä tunnelmista jälleen.

Lisäksi näissä merkeissä juhlistin sadannetta tekstiäni. Yksi blogin perustamisen syistä oli opetella jälleen kirjoittamaan, sillä työnkuvani on ollut lähes ainoastaan laskemista ja asiat on ilmoitettu lyhyesti ja ytimekkäästi, piste. Ilokseni huomaan olevani suorastaan runoilija ensimmäisiin teksteihini verrattuna. Kaiken lisäksi matka on ollut mukava, katsotaan olenko suorastaan novellisti seuraavan sadan tekstin jälkeen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Now that you have the books you wanted, I'm looking forward to see more pics of the lovely creations you will do :)
Ludmila

Johku kirjoitti...

I hope to make your wish come true. I'm just afraid that I do not manage to knit as fast as I carry books from the book store.