keskiviikkona, lokakuuta 29, 2008

Luvassa hallaa

Aamulla niin mukavasti jo kipristeli poskia töihin pyöräillessä, taitaa talvi tulla vihdoinkin.

Ennen lunta luvassa kuitenkin hallaa...
Malli: Oma (Halla), apuna käytetty Ullan ohjetta; Sukan neulominen kärjestä ylöspäin
Lanka: Pirkanmaan Kotityö Oy, Kirjopirkka (75 % villaa ja 25 & polyamidia)
Puikot: 3,5 mm bambut


Nämä olivat ensimmäiset sukkani, jotka neuloin aloittaen kärjestä. Tämä toi mukavaa vaihtelua sukan neulontaan. Aluksi hankaluuksia meinasi syntyä, kun arvioin jalkaterän pituutta. Oikean kokoisen sukan sain kuitenkin aikaiseksi. Sukan kärki on todella miellyttävän tuntuinen, jotenkin pyöreämpi kuin tavallisesti neulomissani sukissa.

Kirjopirkkaa neuloin ensimmäistä kertaa. Sain langan Sny:ltäni ja hädin tuskin sain edelliset sukkani valmiiksi, kun jo tämä lanka poltteli sormia. Lanka on mukavan pehmeää ja helppoa neuloa. Väritys langassa on oikein mukava, en siltikään malttanut olla rikkomatta valmiiksi tehtyä väritystä ja neuloin sukkaan siksak-kuviota. Jos meillä olisi poika neuloisin ehdottomasti tästä langasta villapuvun ja pipon.

Seuraavaa projektiani en voi teille vielä esitellä ellen vähän vilauta jossakin vaiheessa. Esittelen tämän työn sitten parin kuukauden kuluttua paremmin...

Snyltäni odottelen vielä lokakuun lähetystä, toivottavasti se ei ole eksynyt matkalle.

4 kommenttia:

Hety kirjoitti...

Todella kauniit ja hienon väriset Hallat. Miten maltan pari kuukautta odottaa, mitä oikein puuhastelet siellä? Vilauttaisit edes vähäsen!

Johku kirjoitti...

Kiitos Hety. Saatanpa jossakin vaiheessa vilauttaa tekeleitäni salakavalasti, yritän vain keksiä miten.

stanna kirjoitti...

Todellakin, voisinpas vaikka kutoa villaista pojalle tuosta langasta. Tosin taitaa mennä tämä talvi ostovillassa kun anoppi on taas ollut niin tehokkaana kaupoissa (sillä onkin nyt aikaa kun on sairaslomalla). Onhan se kyllä kiva apu meidän taloudelliseen tilaan kun hän ostaa kaikki pojan tarvitsemat vaatteet mutta joskus olisi kiva ostaa itsekin jotain mihin itse ihastuu.
Itsellä kans on useita jo valmiita töitä joita mielellään esittelisi muttakun ne on niitä hys-hys juttuja joiden saajat saattavat eksyä blogiini.

Johku kirjoitti...

Lasten vaatetus on sitten jännä juttu, on ihana saada vaatteita lapselle jonkun tekemänä tai ostama. Kuitenkin jotakin on tosiaan kiva hankkia taikka tehdä itsekin. Vaatteita kun ei kuitenkaan ihan älyttömiä määriäkään tarvitsisi olla.