maanantaina, lokakuuta 20, 2008

Kuurankukkia ja sadepisaroita

Me vietimme jälleen pitkän viikonlopun nauttien pohjoisen kirpsakoista syyssäistä. Kuinka kauniita kuurankukat ovatkaan......kuten myös tyynet illat.


Maisemien ihastelulta ennätin kuitenkin neulomaankin ja tällä reissulla sain vihdoinkin valmiiksi pitsisukkani. Kutsuttakoon näitä Sateeksi, sillä idean sukan takaosaan sain ikkunalasia pitkin valuvista sadepisaroista.
Malli: Oma (Sade), silmukkamäärissä apuna käytetty sukkalaskuria.
Lanka: Novita Kotiväki
Puikot: 2,5 mm
Sukat onnistuivat mielestäni hyvin. Kuviosta tuli sievä, vaikka suunnittelinkin sitä neuleen edetessä. Varsiin tulen pujottelemaan vielä hiukan kuminauhalankaa, sillä haluan sukkien pysyvän napakasti jalassa.
Lankana Kotiväki oli tuttu, sillä neuloin samaisesta langasta Wispin kesällä. Neulepinnasta tulee kaunista ja sileää, lanka sopii mielestäni erityisesti pitsin neulontaan.


Lunta odotimme innolla, mutta sitä saamme odottaa vielä hetken aikaa. Onneksemme pääsemme tarkastamaan tilanteen jälleen parin viikon kuluttua. Josko silloin pulkalle olisi jo käyttöä.

9 kommenttia:

villapeikko kirjoitti...

Upeat sukat!

stanna kirjoitti...

Aivan mahtavat sukat, varsinkin tuo takaosa sai minut lumoutumaan... Ehkä sitten kun minulla on sellaiset sääret että voin tuollaisia pitää minäkin teen itselleni pitsisukat. Kotiväki oli todella ihana pitsisukkalanka (tein vaihtosukat kerran siitä), ainoa vain että kuivatti käsiäni melkolailla kutoessa.

Johku kirjoitti...

Kiitos Villapeikko =)

Ja kiitos Stanna, voithan aloittaa sukat nyt ja ajatella käyttäväsi niitä, kunhan saatte Sintin (jos häntä vielä sillä nimellä kutsutte) maailmaan.

Hety kirjoitti...

Upeita kuvia ja todella taidokkaat pitsisukat!

Johku kirjoitti...

Kiitos Hety =)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat sukat! Olen neulonut Kotiväestä puseroita sekä itselleni (pitsineuletta), että sisarelleni(allerginen villalle). Erittäin ihana lanka, kunhan vaan kärsivällisyys riittää (ohut lanka). Neuloin 3 puikoilla, venähti, kannattaa siis pysyä 2½ puikoissa.t. Ruusunkukka

Johku kirjoitti...

Kiitos ruusunkukka. Välillä oli kyllä kärsivällisyyden kanssa tekemistä, kun valmista tuntui syntyvän niin hitaasti.

sny kirjoitti...

Ihan mielettömän kauniit sukat! Onko siihen mahdollista joskus ohje saada? ;)

Varmaan odottelet jo käsimättömänä marraskuun pakettia, anteeksi kovin että siinä on näin kestänyt. Pian kuitenkin se jo kolahtaa postiluukustasi...

Johku kirjoitti...

Kiitos Sny, kait sukkiin on ohjekin saatavilla =) En ole kyllä ohjeita paljon kirjoitellut, joten saattaa hetki vierähtää...

Mistä arvasit, että tänään juoksin kärsimättömänä kotiin ja ovelta jo huutelin, onko postia tullut ja levitin koko postikasan. Onpahan syy tulla maanantaina yhtä kiireesti kotiin =)