sunnuntaina, maaliskuuta 27, 2016

Ranga - Nurja

Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Olen tummien sävyjen ystävä, mutta sopivilla yksityiskohdilla muut värit käyvät mainiosti.

Aloitin paidan joululomalla ja neuloskelin aina kun sattui olemaan aikaa. Näitä islantilaisia neuleita pystyy neulomaan pienissäkin erissä. Parasta on, että ne tehdään aina pyörönä. Tässä puserossa vielä yksivärinen alaosa helpotti hommaa entisestään. Sen kun vain neuloskelin kun ennätin. Paidan kaarroke on kohokohta ja ensimmäistä kertaa tein kirjoneulekuviointia nurjilla silmukoilla.


Malli: Ranga by Védis Jonsdóttir
Lanka: Álafoslopi ja Léttlopi

Kulutus: 526 g
Puikot: 4,5 ja 6 mm Knit Picksit
Muuta: 65 cm vetoketju ja nauhat taustan siistimiseksi


Langat valitsin ohjeen mukaisesti, Álafoslopia resoreihin ja muuten takissa käytettiin Léttlopia, kauluksen langan vaihdoin vain vaaleasta tummaan. Koko alkoi tuntumaan jo alkumetreillä hieman liian reilulta ja niin se tuntuu vähän loppumetreilläkin. Takki toimii kuitenkin tosi hyvin, islantilaisten neuleidenhan ei tarvitse olla tyköistuvia. Ajattelin neuloa toisen vähän pienemmän sitten toisenlaiseen käyttöön, tämä menee näin hyvin.
Neulominen sujui mutkitta, nautiskelin matkalla ja odotin miltä kaarroke alkaa näyttämään. Sitten pääsin vaiheeseen, jonkalaista en ollut aiemmin kokenut. Tähän saakka olen takit neulonut takkeina, nurjankin puolen uhalla. Pyörönä neulomisen nurja puoli on neuleen leikkaaminen. Ompelin etuosan molemmat puolet, odottelin pari viikkoa ja tartuin saksiin. Leikkasin etukappaleen puoliksi, ompelin vetuketjun käsin ja huolittelin taustapuolen vielä nauhalla. Aivan hyvä tuli näin ensikertalaiseltakin.


Kyllä minä tykkään.

3 kommenttia:

Hanu kirjoitti...

Kerrassaan upea neule :) Mikä tämän kirjan nimi olikaan, mistä näitä ohjeita löytää?

Johku kirjoitti...

Kiitos Hanu 😊 Islantilaisia neuleita on kirjan nimi, täällä ainakin paikallisessa kirjastossakin lainattavissa.

Hanu kirjoitti...

Pitääpä tsekata paikallisen kirjaston antimet. Sujuvaa arkeenpaluuta teille kaikille :)