sunnuntaina, maaliskuuta 20, 2016

Inspiraation lähteillä

Parhautta on kipinöivä inspiraatio. Ystävyyssuhteissa nautin siitä, kun keskenämme ideoimme ja löydämme inspiraatiota milloin mihinkin. Tämmöisiä samanlaisia hetkiä virittyy blogimaailmankin kautta. Muutama viikko takaperin pääsin jälleen todistamaan tämän mahdolliseksi. Selailin seurailemiani blogeja, näin tämän ja se oli menoa. Tuntui, että sekuntiakaan ei ollut hukattavaksi. Olisi pitänyt heti päästä tarttumaan puikkoihin.

Malli: Hearty Man Plaid Socks by Kathleen Treanor
Lanka:  Novita, 7-veljestä
Kulutus: 144 g
Puikot: 3,25 mm Knit Pro


Valitsin langaksi 7-veljestä, sillä sitä oli valmiiksi kaapissa. (Nyt tosin joudun toteamaan, että olen yhden lankalaadun kuluttanut loppuun.) Sukissa tämä lanka on usein myös ollut huomattavasti kestävämpi kuin jokin lankaihanuus. Lanka toimi hyvin myös tässä neulepinnassa.
Sukkamalli on ihana, yksinkertainen, kaunis ja mukava neuloa. Ensimmäinen oikeasti hieno miehekäs malli. Mieskään ei valita näistä inspiraation purkauksista, odotti malttamattomana koska saa sukat käyttöönsä.
Elämä näyttää muutenkin asettuneensa uomiinsa. Touhuaminen kulkee tahdilla kirja per käsityö.
Heti edellisen kirjan päätyttyä tartuin jatko-osaan Yrsa Sigurdardottirin Joka toiselle kuoppaa kaivaa. Pidin tästä kirjasta vielä edeltäjäänsäkin enemmän. Lukuhetket olivat niin nautinnollisia, että sen seurauksena joutuu jälleen kärsimään tästä tyhjyyden tunteesta mikä hyvästä kirjasta seuraa. Pakottava tarve olisi saada lukea lisää, mutta kirjoille kun ei ole jatkoa ja suomennettuja teoksia ei ole enempää. Ehkä tartun englannin käännöksiin, islanniksi kun lukeminen ei onnistu. (Kirjasta on enemmän kertonut Sussu Lukemalla koettu -blogissa ja Kirsikka Selasin ainakin -blogissa.)

Näiden kirjojen lukeminen ei onnistu hyvin päinvastaisessa järjestyksessä, mies yritti. Henkilöhahmot kuvataan ensimmäisessä teoksessa, Kolmas merkki, ja tässä toisessa teoksessa näitä henkilöhahmoja ei uudelleen tarkemmin avata. 

Josko seuraavaksi inspiroiduttaisiin pääsiäisestä.

1 kommentti:

Heidi kirjoitti...

Jess!!! Mahtavan näköiset :) :)