sunnuntaina, joulukuuta 14, 2014

Fredrika-pari uunista ulos

Jostakinhan tämä on aloitettava. Valmiiden neuleiden kasa vain kasvaa ja uudet työt pääsevät puikoille. Viimeiset langat vain jäävät päättelemättä, pingoitukset tekemättä ja päivitykset kirjoittamatta. Uusia kirjojakin olen alkanut lukea vähintään joka toinen viikko edellisten ollessa vielä kesken. Mutta vielähän tätä vuotta on jäljellä, jotta ehdin viimeistellä touhujani. Ja mikäli en ennätä, uusi alkava vuosi alkaa tehokkaasti.
Äitini täytti vuosia ja osaksi hänen pakettiaan neuloin Fredrika-sukat. Olen ihastellut näitä sukkia pitkään ja nyt vihdoin sain ne puikoille. Ostin tätä paria varten oikein ohjeen suosituksen mukaista lankaa, luultavasti olemassa olevista 7-veljestä langoista olisi  syntynyt yhtä kaunis pari.
Malli: Fredrika, Tiina Kuu
Lanka: Gjestal, Janne
Kulutus: 104 g
Puikot: 3,5 mm Knit Picksit 60 cm kaapelilla


Janne-lankaa oli miellyttävä neuloa. Ajoittain tuntui, että säikeet erosivat, mutta vain muutaman kerran se haittasi neulontaa. Ensimmäistä kertaa neuloin magic loop -tekniikalla. Aluksi tämä tuntui olevan huomattavasti hitaampaa perinteisesti käyttämääni neljän puikon tekniikkaan verrattuna, mutta kyllä sukka vain alkoi edistymään ja saatanpa joskus jopa neulaista tällä menetelmällä uudelleenkin. Tein sukkiin myös ohjeen mukaiset shadow wraps -tekniikalla toteutetun kantapään. Mukavaa vaihtelua viime aikoina neulottuihin perinteisiin.

Sukkien koristeneule ei tuntunut aluksi alkavan taittumaan ollenkaan. Se saattoi kuitenkin johtua tuosta kahden puikon tekniikan puujalkamaisuudesta, sillä toisen sukan kohdalla ei varsinaista takkuilua enää juuri tuntunut. Kuvio on mielestäni kaunis ja ulottuu kivasti kantapään molemmin puolin.
Eilen pääsin käsiksi uuteen työhön. Eräs sukulaistyttö opiskelee Islannissa. Hänen ja äitinsä avustuksella sain melkoisen kasan islantilaista lankaa tikutettavaksi. Lanka on paksua, pehmeä ja lämpöisen tuntuista. Neuleohjeita on valittu lankoja varten ja ensimmäinen pääsi nyt puikoille. Nopsan tuntuisesti etenee pitkästä aikaa tämmöisellä paksummalla langalla neulottaessa. Neulonta-aikaa on tarjolla tähän aikaan vuodesta reilusti, kun lasten kanssa katsellaan kaikkia ihania jouluohjelmia kerta toisensa perään.


Joulutunnelmaa on kohotettu myös musiikin merkeissä. Pidin elämäni ensimmäisen kokonaisen joulukonsertin. Sain vanhemmiltani yhden kauneimman näkemistäni kimpuista. Ihanan jouluinen.
Mukavia joulutouhuiluja!

Ei kommentteja: