keskiviikkona, joulukuuta 31, 2014

Revontulien loimutessa

Vuosi on ollut vauhdikas. Tämä illan nautin kaamoksesta ja toivottavasti revontulistakin. Raketeista ainakin. Vuoden vaihduttua kuittaan miltä edellinen vuosi on sitten näyttänytkään.

Yhden valmiin työn ehdin teille esitellä ennen poropiirakalla herkuttelua ja toppavaatteisiin vetäytymistä. Työ on ollut valmiina pitkään. Yksi vaivainen langanpätkä on ollut päättelemättä ja pingotukset tekemättä. Mutta nyt hyvissä ajoin ennen vuoden vaihtumista esittelen teille tummasävyisen Revontulen.
Malli: Revontuli by AnneM
Lanka: Viron villa, musta-harmaa-violetti-sävyisenä
Kulutus: 126 g
Puikot: 5,5 mm Knit Picksit, 80 cm kaapelilla


Revontulen olen neulonut aikaisemminkin. Malli on helppo ja sen juju on langassa. Tämä sävy  on erityisesti mieleeni. Lanka vain on sen verran karheaa, että jatkuvasti en kykenisi tästä neulomaan.
Nyt olemme pohjoisessa. Talven keskellä. Rauhassa. Haluan tarjota näkymiä tämänpäiväiseltä hiihtoretkeltäni.
Ja aina kannattaa käydä kahvilla. Muonion keskustassa on Sveitsiläinen kahvila. Ehdottomasti käymisen arvoinen mikäli täällä päin liikkuu. Kauniita marenkeja lapsille vietäväksi kauppareissulta.


Ja aikaisemmin sanoin tutustuvani joulun aikana uusiin ruoka-aineisiin. Kuten sanoin Persimon oli hyvä uusi tuttavuus. Samoin olivat granaattiomena ja myskikurpitsakin. En voi käsittää miten en ole maistanut granaattiomenaa aikaisemmin. Tämä oli ihanan pirtsakkaa niin salaatin  koristelussa kuin syötynä ihan paljaaltaankin.
Myskikurpitsa pääsi poron lisukkeeksi porkkanan kaverina. Maukasta kuulloteltuna ja hauduteltuna, toki sipulilla, valkosipulilla, kermalla ja muilla mausteilla höystettynä.
Mutta nyt alamme vaihtamaan vuotta. Mukavaa vuoden vaihdetta kaikille!

Ei kommentteja: