sunnuntaina, marraskuuta 30, 2014

Joulua odotellessa

Meillä oli niin kauniit niityt, lumivalkeat. Vaan nyt ruoho vihertää ja tuuli vain vihmoo. Kaikesta huolimatta joulunodotustunnelmaa on nostatettu kynttilän loisteessa. Eihän sitä pimeässä juuri huomaa onko lunta vai ei. Toivottavasti pian kuitenkin maa valkenisi.

Monena vuonna olen haaveillut oksakrassista ja tänä vuonna sen itselleni investoin. Hetken suunnittelin meneväni oksametsään ja tekeväni itse, mutta päätin tällä kertaa päästä helpommalla ja kävelin kauppaan. Laitoin vielä valot oksien lomaan ja nautin näystä.
Huomisaamua on täällä odotettu jo kovasti. On mietitty tuleeko tontut. Tänäkin vuonna lapset valitsivat kaupan kalenterin sijaan tontun tekemän. Siitä kalenterista löytyy kaikenlaista käyttötavaraa ja joskus herkkujakin. Jos lapset eivät ole olleet kiltisti voi olla, että kalenteri ammottaa tyhjyyttään. Tonttu saattaa unohtaa sen joskus myös hajamielisyyttään =)

Me tehtiin tonttupussukat huopakankaasta. Leikkelin tossut kankaasta vapaalla kädellä. Lapset pääasiassa ompelivat omat pussukkansa ja tuntuivat pitävän touhusta. Mukavaa joulunaluspuuhaa tämmöinen. Tein omankin pienen pussukan toiveikkaana. Ehkä siihenkin jonakin aamuna ilmestyy yllätyksiä. Vinkkasin tästä tuolle talon toisellekin tontulle.
Mukavaa joulun odotusta!

Ei kommentteja: