tiistaina, tammikuuta 21, 2014

Vuosi 2014

Siirtyäkseni tähän vuoteen minun tulisi sanoa jotakin viime vuodesta. Vuonna 2013 en neulonut todellakaan paljoa. Valmiiksi saakka neuloutui 766 g lankaa, mikä on hyvin vähän. Vuonna 2012 kun lankaa kului 1246 g ja vuonna 2011 3100 g. Suunta on siis ollut hyvin laskeva ja edelleenkään keskeneräisten töiden lankoja ei lasketa.

Vuonna 2013 neuloin kuitenkin töitä, joihin ihastuin ja ne neuloinkin vauhdilla. Toisin sanoen neuloin nauttien. Tästä syystä en ole ollenkaan murheissani neulotun langan määrästä, laatu ratkaisee. Suorastaan herättelin henkiin jälleen innostusta, joka neulomiseen ja käsitöihin on aikaisemmin ollut vallallaan. Yhtään mallia en tainnut itse suunnitella, mutta nyt kaikenlaisia ideoita vilisee ajatuksissa senkin edestä. 

Tekemisiäni ohjasi tunne ja siitä olen onnellinen. Entistä vähemmän suoritin ja enemmän nautin. Kesällä touhusin puutarhassa ja välillä luin riippukeinussa, kokkasin vuoden mittaan pitkän kaavan mukaan aina kun siltä tuntui, lauloin kun laulatti, lenkkeilin ja jumppasin sydämen kyllyydestä. Aika hyvä vuosi siis.

Nyt vuosi 2013 on kuitenkin käsitelty ja on aika siirtyä tähän vuoteen.

En ole koskaan vannonut uuden vuoden lupausten nimeen. En tee näin nytkään, mutta motivoin itseäni uusin konstein. Eräs ystäväni ei sanojensa mukaan saa luettua juuri yhtään kirjaa, vaikka nauttiikin lukemisesta. Arki pienten lasten ja töiden parissa pitävät häntäkin kiireisenä. Hän pyysi kavereiltaan kirjaehdotuksia ja teki kirjalistan tälle vuodelle. Yksi kirja kuukaudessa ja 12 kirjaa vuoden aikana. Mahtava idea. Minäkin tästä innostuneena ryhdyin tuumasta toimeen. En siksi ettenkö saisi luettua, vaan siksi että keskeneräisten kirjojen kasa ei kasvaisi ihan mahdottomaksi.

Tässäkin asiassa innostuin hieman liikaa ja tein sitten useamman listan heti kerralla. Aluksi kirjasin kirjoja. Niitä olikin useampi jo omasta takaa jonossa ja otin vielä ystävätkin apuun listan laadun takaamiseksi. Kirjalista olisi voinut paisua vaikka kuinka suureksi, mutta eihän tässä ole mitään hätää kun näiden 12 kirjan jälkeen voi lukea vielä niin monta kirjaa lisäksi kuin haluaa.
Kirjalistani näyttää nyt seuraavanlaiselta:

1. Cecilia Samartin: La Peregrina
2. Katherine Pancol: Central Parkin oravat ovat surullisia maanantaisin
3. Miika Nousiainen: Vadelmavenepakolainen
4. Carlos Ruiz Zafón: Taivasten vanki
5. Stieg Larsson: Miehet jotka vihaavat naisia
6. Stieg Larsson: Tyttö joka leikki tulella
7. Stieg Larsson: Pilvilinna joka romahti
8. Pauliina Rauhala: Taivaslaulu
9. Henri Charrière: Vanki nimeltä Papillon
10. Riikka Pulkkinen: Vieras
11. Cecilia Samartin: Kaunis sydän
12. Kjell Westö: Älä käy yöhön yksin


Kirjalistasta innostuneena ajattelin tehdä sitten käsityölistankin. Tätä miettiessäni kävi kuitenkin niin, että lista loppui vähän liian äkkiä liian lyhyeen ja näin syntyi sekä neule- että virkkauslista.


Neulelista muodostui helposti:

1. Maija-paita itselle
2. Juna-sukat / Wee leafy baby set kaverin juuri syntyneelle vauvalle
3. Maija-paita tytölle muokattuna
4. Zetor by Jatta Saukko
5. Koiranputkisukat by Pia Tuononen
6. Sexy Vesty by Teresa Gregorio
7. Drops sukat 129-18
8. Lelah by Chirstine Buhagiar
9. Drops sukat 125-15
10. Keene Toddler Vest by Marilyn Losee
11. Revontuli by AnneM
12. Neule kirjasta Islantilaisia neuleita


Virkkauslista näyttää puolestaan seuraavanlaiselta:

1. Kirjanmerkki
2. Sedona Toddler Skirt by Darlene Dale (1 v)
3. Turtle toy by KJ Hay
4. Aphrodite Shawl by Karen Drouin
5. Sedona Toddler skirt (7 v)
6. Kirjanmerkki
7. Matto, malli vielä mietinnässä
8. Tyttären peitto
9. Pojan peitto
10. Kirjanmerkki
11. Tähtiä kirjasta jonka olen hankkinut ja hukannutkin kirjakasojen kätköihin
12. Kirjanmerkki


Tältä minun listaukset nyt siis näyttävät. Olen jo innoissani siitä, että tulen saamaan valmiiksi 24 työtä vuoden 2014 aikana (myönnän optimistisuuteni). Pidätän itselläni kuitenkin kaikki oikeudet niin järjestyksen muuttamiseen kuin mallien vaihtamiseenkin listauksillani. Huomaan niin monen suunnitellun työn jääneen listauksen ulkopuolelle, mutta näihinkin pätee sama sääntö kuin kirjoihinkin, 12 kohdalla ei tarvitse lopettaa. Nyt ainakin tiedän jonkun matkaa eteenpäin mitä seuraavaksi voisin tehdä. Ei tarvitse kuin ryhtyä tuumasta toimeen. (Ja jos listat eivät syystä tai toisesta toteudu, en aio kantaa siitä suurta murhetta. Täytyyhän ensi vuonnakin jotakin tehdä. Tämän kerron itselleni kuitenkin vain tarvittaessa.)

Pidemmittä puheitta siirryn Cecilia Samartinin ja La Peregrinan pariin, kirja vaikuttaa lupaavalta.

2 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Mullakin kuumottelee tuo Islantilaisia neuleita-kirja hyllyssä, vaikka olen jo tavallaan luvannut itselleni tehdä siitä neuleen vain oikeilla islantilaisilla langoilla... Saa nähdä pitääkö lupaus. :)

Johku kirjoitti...

Lotta, se on hyvä tavoite =)

Onko sinulla jo ne oikeat islantilaiset langat? Voitaisiin tilata yhdessä, mikäli sinulla on ne vielä hankkimatta?