torstaina, tammikuuta 30, 2014

Kuinka monta kirjanmerkkiä on riittävästi?

Tammikuun virkkauslistalla oli kirjanmerkki. Tämä oikeastaan siitä syystä, että ajattelin ajan loppuvan kesken ja olen haaveillut kauniista kirjanmerkistä saamatta aikaiseksi tehdä semmoisen. 

Löysin ohjeen kauniiseen kirjanmerkkiin, kaivoin varastoista virkkauslankaa sekä virkkuukoukun ja nyt minulla onkin kirjanmerkki. Oikeastaan merkkejä tuli sitten kerralla useampi.

Malli 1: Fun bookmark
Malli 2: Omasta päästä 
Lanka: Novita, virkkauslanka
Kulutus: 12 g (kaikkiin kolmeen yhteensä)
Koukku: 1,5 mm


Aloin enempiä ajattelematta virkkaamaan muka ohjeen  mukaan. Ensimmäisestä kirjanmerkistä tuli näin sopiva vaikka vähän isompiinkin opuksiin, mutta eihän se haittaa. Toisesta tuli jo astetta sirompi. Pitkästä aikaa virkkaaminen oli varsin koukuttavaa hommaa ja kirjanmerkkien kohdalla ei ole niin tarkkaa eteneekö työ ihan ohjeen mukaisesti. Vaihteeksi oli mukava tehdä näin pieniä töitä. Tuosta virkkauslankakerästä saisi muutaman kirjanmerkin tehtyä, jäi vielä aika paljon lankaa jäljelle 100 g kerästä. 

Mutta miten saan tämän vimman nyt taas loppumaan.... Pari kirjanmerkkiähän nyt kuka tahansa tarvitsee, mutta kuinka monta on jo liikaa?


3 kommenttia:

Tinttuli kirjoitti...

Tulipa näistä kyllä tosi kauniita! :) Ei kai kirjanmerkkejä voi olla liikaa, onhan se hyvä olla vaikka jokaiselle kirjalle omansa... :)

Minna kirjoitti...

Ei oo liikaa, pistä lahjalaatikkoon odottamaan? Tosi kaunis tuo viuhkakuvioinen.

Johku kirjoitti...

Tinttuli, kiitos. Näinhänse on =)

Minna, minustakin se on kaunis. On muuten tosi nopsa virkata. Ohjeen tulkitsemisen kanssa meni vain tovi. Lahjalaatikko on ollut mielessä. Näitä saattaakin syntyä vielä muutama ;)