sunnuntaina, tammikuuta 01, 2012

Uusi vuosi

Vuosi on vaihtunut mukavammin kuin ehkä koskaan aikaisemmin. Saimme nauttia niin hyvästä seurasta kuin ruoastakin. Lapset leikkivät sulassa sovussa koko pitkän päivän ystäväperheen lasten kanssa. Nuorimmaiset menivät kiltisti nukkumaan ja vanhemmat lapset supattivat ja kikattivat pitkälle yöhön, mutta ilmassa ei ollut kiukun häivääkään. Me vanhemmat olimme ihmeissämme. 

Lasten kanssa ulkoiltiin ja ihmeteltiin raketteja varhain illalla. Raketit eivät olleet metelin vuoksi oikein lasten mieleen, mutta sädetikkuja lapsetkin jaksoivat hetken ihastella.
Tärkeimmäksi tapahtumaksi kuitenkin osoittautui mäenlasku. Voi sitä naurun pyrähdysten määrä. Välillä lapset juoksivat jalkoihin turvaan rakettien paukkuessa ja taas uudelleen mäenlaskuun. Mies ja poika taisivat löytää yhteisen lempiharrastuksensa.
Lasten mentyä nukkumaan istuskelimme ystäväni kanssa neuloen. Sain valmiiksi syksyllä Kauhavan Kangas-Aitasta poimimani idean, Pampula keepin. Meillä on työpaikalla melkoisen kylmää aina aika ajoin ja tein tämän hartioiden lämmikkeeksi sinne. Lyhyen testailun perusteella luulen Pampula-keepin olevan juuri sopivan lämmin. Ainakin se on ihanan pehmeä ja tuo väriä elämään.
Malli: Pampula-keeppi, Kauhavan Kangas-Aitta
Lanka: Pampula-lanka, Kauhavan Kangas-Aitta
Koko: S/M
Kulutus: 424 g
Puikot: 10 mm pyöröpuikot  

Tiesin jo langan ostohetkellä, että Pampula-lanka ei tule kuulumaan lankasuosikkeihini. Langan väri kuitenkin ihastutti suuresti kuten myös neulepinta. Keeppi valmistui melkoisen nopeasti paksuutensa ansiosta ja neulottavuuskin oli huomattavasti parempi kuin odotin. Hyvä projekti siis kaikin puolin.

Tämän työn kulutuksen lasken vielä viime vuodelle. Pienenä yhteenvetona viime vuodesta sanoisin, että lankaa kului 3100 g valmiiksi saamiini töihin. Se on määränä melko vähän, mutta keskeneräisten töiden määrä on sitäkin suurempi. Monta puolivalmista työtä odottaa puikoilla ja mielenkiinnolla seuraan kuinka kauan ne keskeneräisinä pysyvätkin. Viime vuosi oli melkoinen muutosten vuosi ja syksy kului lähes täysin kaikkeen muuhun kuin neulomiseen. Nyt tosin tuntuu, että pienen tauon jälkeen olen kahta innokkaampana puikkojen kimpussa. Uusia ideoita satelee päivittäin ja kaikenlaisia ihania lankoja on kasapäin helpottamassa näiden ideoiden toteutumista ja lankojen kulutusta ajattelin seurata jatkossakin, vaikka ihan vertaillun vuoksi. Mitähän kaikkea sitä tänä vuonna saakaan aikaan?

Mielenkiinnolla katselen minkälaisia muutoksia tänä vuonna on edessä. Muutoksella ainakin aloitetaan. Lapset aloittavat huomenna uudessa hoitopaikassa. Toivottavasti uusi hoitopaikka osoittautuu mukavaksi, ainakin se tutustumiskäynnillä siltä vaikutti.

Oikein mukavaa alkanutta vuotta kaikille!

2 kommenttia:

Hety kirjoitti...

Samoin, hyvää alkanutta vuotta! Jos on taikaa joulussa, niin näytti sitä olevan uudessa vuodessakin... :) Keeppi on ihanan muhkea!

Johku kirjoitti...

Kiitos Hety. Välillä keeppi tuntuu melkein jopa turhan muhkealta, mutta hyvin palvelee kuitenkin lämmitysmielessä.