maanantaina, tammikuuta 23, 2012

Mutkia matkassa

Miten se on usein niin, että lapset tai itse sairastuu juuri silloin kun ei tarvitsisi. Päiväkodista varoiteltiin jo viime viikolla lapsilla kiertävästä yskä-kuumetaudista. Ja niinhän se tulla tupsahti meillekin viikonlopun kynnyksellä. Kuulemma päiväkodilla oli käynyt nyt sitten lapsikato. Tänään on taiteiltu miehen kanssa pakollisten menojen kanssa ja hoidettu kiukkuisia lapsia. Nuorempi ei rauhoittunut millään, sylissäkin taisi olla liian kuuma vaikka uni meinasikin tulla silmään. Nyt sitten näyttää nukahtavan lattialle. Pääasia, että saa levättyä.

Eilen jännitimme presidentin vaaleja miehen kanssa niin, että minulla jäi päivityksetkin tekemättä. Kaitaliina on valmistunut eteisen pöydällemme ja vuosi ei kerennyt taittua helmikuulle ennen seuraavaa muutosta. Ehtiihän näistä kuitenkin kirjottaa vielä tänäänkin. Olin jo melkoisen kyllästynyt ylipitkään hiuspehkooni ja niin se on nyt katkaistu. Kyllä on ihanan kevyt olo. Vielä kun opin vain hiukseni asettelemaan jotenkin ihmismäisesti. Hirvittävän pitkiä hiuksia kun ei juuri kannattanut enää mitenkään yrittää laittaakaan. Tänään yritin sitten aamulla tuskaisesti sukia nyt osin kovin lyhyitä joka suuntaan taipuvia hiuksiani jollekin mallille, jotta näyttäisin edes vähän edustavalta päivällä työhaastattelussa. Melkein jo kaipasin vanhaa pitkää tukkaani, kunnes sain jonkinlaisen siedettävän sykerön aikaiseksi. Toivottavasti kuitenkin muu kuin hiukset ratkaisevat. Kampaajalla istuessani mietin, että kyllä se kampaajankin ammatti on melkoista käsityötä ja taiteellisuuden kanssa taiteilua. Kyllä hyvä kampaaja on kullan arvoinen, sellainen joka osaa nähdä ihmiselle sopivan tyylin ja tehdä sen vielä taidokkaasti. Kaikkea ehdin puntaroida mielessäni, kun istuin kampaajan penkissä 3,5 h. Edellisestä kerrasta kampaajalla oli kamalan kauan, yli kuusi vuotta. Taidan jatkossakin käydä oman leikkaamisen ja värjäämisen sijaan kampaajalla.


Mutta asiaan, Mutka-kaitaliina valmistui melko vauhdikkaasti. Tämänkin idean poimin syksyiseltä ystäväni kanssa tehdyltä reissultamme Kauhavan Kangas-Aittaan. Harmaa väri on juuri sellainen kuin toivoinkin. 


Malli: Mutka-kaitaliina, Kauhavan Kangas-Aitta
Lanka: Esito-virkkauslanka, Kauhavan Kangas-Aitta
Koukku: 2,5 mm
Kulutus: 106 g 
 

Mitä malliin tulee. Pidän liinasta, mutta ohje oli epäselvä. Sain liinan tehtyä, mutta monessa kohdassa piti vain päättää miten sen tekee. Toistin sitten päätöksiäni joka kohdassa. Vaikka työ ei edennyt rennosti ohjetta seuraten, jotakin koukuttavaa siinä oli. Mietin jo jos tekisin toisen liinan lahjaksi.

10 kommenttia:

ArualMaria kirjoitti...

Voi, miten kaunis sun uusi kampaus on. Ja hieno liina myös!

Altocumulus kirjoitti...

Ihana kampaus, onhan tuossakin pituutta vielä reilusti. On sulla ollut mahtavan pitkät hiukset. Mulla ei ollut lähellekään noin pitkät, mutta silti alkoi ahdistaa ja 15cm katkaisun jälkeen oli ihanan kevyt, mutta samalla alaston olo. :D Kiharoita oon itsekin aatellut, mutta taidan vielä vähän kasvattaa takaisin ensin.
Tsemppiä tautien selättämiseen, päiväkodista saa kyllä "kivasti" kaiken mahdollisen tarttumaan.

Lankakeiju kirjoitti...

Uusi kampauksesi on tosi kaunis. Minun hiukseni ovat ehkä hiukan lyhemmät kuin sinun ennen, mutta silti tuntuu, että pitäisi käydä lyhentämässä.
Liina on myös upea!

kristiina kirjoitti...

Hieno kampaus!
Ja kaunis liina! :)

Meillä vain minä olen kipeä, odottelen iskeekö muuhun perheeseen...

Johku kirjoitti...

Kiitos ArualMaria.

Altocumulus, olo on kieltämättä ajoittain hieman alaston. En ole kuitenkaan katunut päätöstä leikata hiuksia. Nämä kiharat on kuitenkin vain hetkellisiä. Hiukset ovat suorat, vaikkakin melko taipuisat. Nyt näitä kiharoita on vain helppo tehdä, kun pysyvät. Pitkien hiusten kanssa laittaminen oli melko toivotonta.

Kiitos lankakeiju. Voin suositella lämpimästi, vaikka pitkät hiukset ovatkin kauniit. Lyhyemmät on niin paljon huolettomammat.

Kristiina, kiitos. Liina sopii pöytään kin nakutettu. Meillä lapset alkavat pikku hiljaa tervehtymään. Minä alan puolestani sairastua.

kristiina kirjoitti...

Oivoi, paranemista!
Kyllä tää mulla viikon kesti, ihan täysin voimissani en vielä kyllä ole, mutta elämä jo voittaa ja huomenna töihin.
Terveyskeskuksessa puhuivat influenssasta, sitä on kuulema nyt liikkeellä. Ja joku virustauti tämä minullakin oli.

Pingviini kirjoitti...

Oi kauneutta! Sekä hiukset että liina :)

Johku kirjoitti...

Kyllä tämä flunssa tiukassa on. Lapsillakin kestänyt jo pitkälti toista viikkoa ja minulla vain hiukan helpottanut viime viikosta. Minkähänlainen se kevätinfluenssa sitten on kun nämä virustaudit ovat jo niin voimakkaita.

Kiitos Pingviini =)

outi kirjoitti...

Upea on tuo liina ja tykkään myös kovasti valitsemastasi sävystä. Toisaalta en voinut välttyä ajatukselta vaihtaa lanka Noroon ja virkata kaulahuivi. Tulisi aika pähee kevääksi.;)

Johku kirjoitti...

Kiitos Outi. Noro voisi sopia tosiaan hyvin huiviin. Yksi kerä etsiikin kohdetta. Pitäisikö melkein kokeilla =)