tiistaina, toukokuuta 17, 2011

Toisinaan tapahtumia on enemmän

Vietämme viikkoa, joka sisältää enemmän tapahtumia (ja vieläpä mukavia sellaisia) kuin monet aikaisemmat viikot yhteensä.




Aamulla mies haki opuksensa painosta. Kaikki työ tämän tutkinnon eteen on nyt tehty. Emme juhli kuitenkaan vielä tänään vaan pakkaamme laukkuja, jotta pääsemme vihdoinkin huljuttelemaan varpaitamme Välimeren hiekassa.

Lapset sairastavat jo toista viikkoa. Korvat ovat kuitenkin onneksemme parantuneet ja vaivoja, jotka eivät enää parissa päivässä parane hoidellaan sitten matkalla. Pussillinen erilaisia rohtoja on jo pakattu mukaan. Omakin kurkku on ollut jo useamman viikon karhea, mutta epäilen sen johtuvat suurimmaksi osaksi siitepölystä. Jumppaan en eilen ainakaan tohtinut kuitenkaan hieman tukkoisen oloni vuoksi lähteä. Liikkumaan on kuitenkin päästävä ja jotta jaksaa kävellä riittävästi, täytyy asettaa etappi riittävän kauas ja hyvässä seurassa matka taittui vielä lupsakammin. Kävimme aamupuhteeksi hakemassa ystävän kanssa lisää neulottavaa Lumoavasta Langasta.



Tällä hetkellä suurimmat murheeni ovat, ottaisinko neuleen mukaan matkalle vai en ja jos ottaisin mitä neuloisin. (Tätä hetkeä täytyy muistella semmoisena päivänä kun tuntuu että maailma romahtaa.) Yksi malli polttelisi päästä puikoille tästä uudesta kirjasta.




Huomenna on vielä työhaastattelu. Olisihan kevyttä lähteä lomalle, jos tietäisi saaneensa töitä. Tämä nyt on kuitenkin vielä toiveajattelua, mutta ainahan saa toivoa?

Lopuksi vielä keskeneräisiin neuleisiin. DROPS:in Baby Merinoa ei voi liiaksi kehua. Lanka on niin pehmeää ja uskomattoman riittoisaa. Neulepinnastakin tulee sileää, vaikka miten neuloisi.



Tyttärelle olen neuloskelemassa tästä pehmoisesta langasta tunikaa. Väri tuntuu olevan mieluinen ja illalla tyttö käy kuikkimassa ovelta tarkastaen edistyykö hänen neuleensa.


sunnuntaina, toukokuuta 15, 2011

xs vs. xl

Aluksi olin harmissani. Xs kokoinen boleroni osoittautui ehkä xl kokoiseksi. Tein virheen alkumetreillä muuttaessani kuitenkin puikkokokoa, vaikka aloitin työn aluksi huomattavasti pienemmillä puikoilla. Isohan bolerosta sitten tuli. Teen ehkä sopivan kokoisen vielä joskus, mutta nyt puikoilla valmistuu ihan toiset neuleet. Tätä ei minulle sopivaa boleroa aion ensi viikolla sovituttaa anopilleni. Hän saa boleron syntymäpäivälahjaksi mikäli se osoittautuu sopivaksi ja hän siitä pitää. Ei siis välttämättä mennyt hukkaan ollenkaan.




Malli: Punainen bolero, Moda 2/2011
Lanka: Kampalanka, Kauhavan Kangas-Aitta
Kulutus: 185 g
Puikot: 4,5 mm


Kauhavan Kangas-Aitan kampalankaa neuloskelin ensimmäistä kertaa, mutta neulekokemus oli hyvin samanlainen kuin Kamenan kohdalla. Pidän ohuesta niin sanotusta karkeasta peruslangasta.




Koko vuoden olen ollut langanostolakossa. Varastot ei kuitenkaan näytä tyhjentyvän ja isnpiraatio meinaa kadota, kun ei pääse hypistelemään uusia lankoja. Niinpä suuntasin nenäni kohti Lumoavaa lankaan. Muun muassa nämä ihanuudet toivat uusia ideoita. Ja neulekokemus, mikä unelma. Koko kevään yritin tyhjentää pääasiassa 7-veljestä ja Nalle -varastojani. Olin ihan unohtanut kuinka ihania lankoja on olemassakaan. Safran muokkautui jo kahdeksi Hupu-lippikseksi ja Baby Merino on puikoilla tulossa tyttären mekoksi. Baby Merino on uskomattoman ihanaa neulottavaa.

Kuinkahan paljon syntyy valmista jääkiekkoa jännittäessä. Yhtä jännitystä tämä elämä. Molemmat lapset ovat olleet yli viikon sairaana ja sen kun jatkavat sairastamista. Enää ei ole montaa yötä matkaamme ja hieman alkaa jo hermostuttamaan kuinka saamme lapset terveiksi ajoissa.

torstaina, toukokuuta 12, 2011

Hupu / Huey

Kerät joita olen alkuviikosta hankkinut muuttavat vauhdilla muotoaan.



Olisiko joku halukas testineulomaan? Hupu-lippiksen ohje on kirjoitettu koossa 42 ja 45 cm suomeksi ja englanniksi. Erityisesti kaipaisin testausta englannin kieliselle ohjeelle. Olisin kiitollinen avusta. Mikäli kiinnostuit, lähettäisitkö minulle sähköpostia (johkut@gmail.com). Mietin lisäisinkö vielä isompia kokoja.

I´m searching for test knitters for Huey Cap. Sizes are 42 and 45 cm. I´m wondering if there is a need for bigger sizes. If you are interested, please send me email. johkut@gmail.com

lauantaina, toukokuuta 07, 2011

Ajatuksia

Useammassa blogissa on herättänyt ajatuksia sana amatööri. Minäkin tahdon olla oikea sellainen, tehdä intohimolla kaiken mihin ryhdyn. Kieltämättä itsekin olen aina mieltänyt tuon sanan negatiivisessa merkityksessä aiemmin. En enää. Sitä oppii monenlaista neulomisen lomassa.

Tällä hetkellä puikoilla oleva työ on vaatinut todellista tahtoa, jotta olen päässyt edes alkuun. Saati tähän saakka. Toinen hiha alkaa olemaan voiton puolella. Siinä missä 50 Villapeikon Suvin ohjeita olen siellä täällä kuullut kehuttavan selkeydellään ja helppolukuisuudellaan, tästä ohjeesta ei voi puhua samaa. Suvin ohjeista en ole vielä tosin neulonut tähän mennessä vielä mitään, mutta ehkä teen sen pian ihan vain rentoutuksen toivossa.

Mikäli tämä malli ei olisi niin kaunis en olisi viitsinyt edes vaivautua, sillä ohje on epäselvin mitä olen koskaan neulonut. Nyt elättelen kuitenkin jo toiveita, että pian voin pukea ylleni ihanan boleron.




Mikäli tämä bolero onnistuu, elättelen toiveita vielä toisesta samanlaisesta toteutettuna jostakin hivenen kiiltävästä langasta kirkkaammassa värissä.



Nyt alan kannustamaan Suomea ja neulon minkä kerkeän, inspiraatio on vallallaan.

Lumoava lanka

Lankakauppa Lumoava lanka järjestää arvonnan. Käykää ideoimassa ;)