lauantaina, toukokuuta 07, 2011

Ajatuksia

Useammassa blogissa on herättänyt ajatuksia sana amatööri. Minäkin tahdon olla oikea sellainen, tehdä intohimolla kaiken mihin ryhdyn. Kieltämättä itsekin olen aina mieltänyt tuon sanan negatiivisessa merkityksessä aiemmin. En enää. Sitä oppii monenlaista neulomisen lomassa.

Tällä hetkellä puikoilla oleva työ on vaatinut todellista tahtoa, jotta olen päässyt edes alkuun. Saati tähän saakka. Toinen hiha alkaa olemaan voiton puolella. Siinä missä 50 Villapeikon Suvin ohjeita olen siellä täällä kuullut kehuttavan selkeydellään ja helppolukuisuudellaan, tästä ohjeesta ei voi puhua samaa. Suvin ohjeista en ole vielä tosin neulonut tähän mennessä vielä mitään, mutta ehkä teen sen pian ihan vain rentoutuksen toivossa.

Mikäli tämä malli ei olisi niin kaunis en olisi viitsinyt edes vaivautua, sillä ohje on epäselvin mitä olen koskaan neulonut. Nyt elättelen kuitenkin jo toiveita, että pian voin pukea ylleni ihanan boleron.
Mikäli tämä bolero onnistuu, elättelen toiveita vielä toisesta samanlaisesta toteutettuna jostakin hivenen kiiltävästä langasta kirkkaammassa värissä.Nyt alan kannustamaan Suomea ja neulon minkä kerkeän, inspiraatio on vallallaan.

6 kommenttia:

villapeikko kirjoitti...

Kiitos, tämän lauseen jälkeen olen yhtä hymyä :)
Harmi että tuo bolero-ohje on hankala, näyttää tosi kauniilta. Toivottavasti on vaivan arvoista!

Johku kirjoitti...

Eihän monta neulojaa voi olla väärässä =)

Totta kuitenkin on, että ohjeissa on suunnattomasti eroja. Jotenkin olettaisin, että neulelehdessä ohjeisiin panostettaisiin erityisesti. Luulo ei kuitenkaan ole tiedon väärti tälläkään kertaa.

Minäkin elättelen vielä toiveita boleron onnistumisesta. Jääkiekkopeli oli niin jännä, että neule ei edistynytkään toivomallani tavalla =D

seijap kirjoitti...

Minulla on sama bolero puikoilla.

Erään neulojan tiedän neuloneen kokonaan valmiiksi ja sitten purkaneen liian isona ja neuloneen sitten uudelleeen 2,5 puikoilla. Nyt tulee ilmeisesti sopiva.

Oma boleroni on jäänyt sivuun kiireellisempien töiden alta, mutta yhdy sinuun kullä siinä, että ei kaikista helpoin ohje neuloa.

Johku kirjoitti...

Nyt minua jo hirvittää. Toinen hiha valmistui ja vaikuttaa melko isolta, mutta en pura. Teen valmiiksi ja elän siihen saakka toivossa.

Anonyymi kirjoitti...

Minulle tuo on nsimmäinen "isompi" työ ohjeista neulottuna, joten en varmaan ole oikea henkilö vertailemaan onko ohje huono vai ei, mutta ei minulla ole sen kanssa mitään ongelmia ollut...
Enää toinen etukappale jäljellä, ja vaikka olen neulonut 5 puikoilla, näyttää koko ihan sopivalta...

-Veera

Johku kirjoitti...

Veera, tykkäänkin neuloa selkein ohjein silloin kun neulon ohjeesta ja ajatella ja pohtia silloin kun suunnittelen itse. Olen saanut tähän saakka neuloa hyvin auki kirjoitettuja ohjeita, mutta onneksi valmista syntyy epäselvemmistäkin ohjeista. Tosin olen tehnyt muutoksia välttääkseni saumoja ja lanka ei ole ohjeenmukainen. Olisihan se muuten liian helppoa ;)