lauantaina, syyskuuta 18, 2010

Hahtuvaa

Kiekko jos toinenkin on muuttanut muotoaan vauvojen hahtuvamyssyiksi ja -pöksyiksi. Mitä pienempiä kappaleita syntyy sitä suloisempia neuleet ovat valmiina.Olen neulonut sekä Pirtin kehräämön että Määkylän puodin hahtuvista. Värisävyt ovat kauniita enkä osaa sanoa pidänkö enemmän luonnonväreistä vai meleeratuista. Suloista syntyy molemmista. Odotan jo innolla Kädentaitomessuja, jotta pääsen hypistelemään uusia lankoja sekä täydentämään varastoja hahtuvienkin osalta.
Mallina neuleissa olen käyttänyt Ruskovillan ohjeistusta hahtuvatuotteille (samantapaisia malleja löytyy tosin monesta muustakin lähteestä). Myssyn solmimista ja pöksyjen kuromista varten olen punonut nyörit sopivan värisestä villalangasta.

Hahtuva on mukavaa neulottavaa, vaikka nykyään tartunkin helpommin pienempiin puikkoihin. Pääasia hahtuvan kohdalla on, että se kohtuudella irtoaa kiekosta eikä katkeile matkan varrella. Yksi kiekko osoittautui aivan mahdottomaksi.

Sanonta "Suutarin lapsella ei ole kenkiä" uhkaa pitää paikkansa meidänkin taloudessa. Vielä yritän vakuuttaa sitä virheelliseksi ja aion neuloa hahtuvaista lämmikettä meidänkin vauvalle hyvin pian.

Viikonlopun kevennykseksi. Mietin onko edellisen kappaleen vertauskuva kirjoitettu oikein ja netti kertoo nykyään kaiken. Tosin tällä kertaa en löytänyt faktoja miettimääni, mutta enemmän ja vähemmän hyvin vastaavia vertauskuvia. Ja ei kun neulomaan.

4 kommenttia:

Esmeralda kirjoitti...

Pikkuruiset hahtuvapöksyt on niin suloisia! :)
Kiva, kun kävit blogissani osallistumassa arvontaan, niin löysin tänne kauniiseen blogiisi.

Johku kirjoitti...

Kiitos Esmeralda, sinun blogisi kauneus on vertaansa vailla =)

kristiina kirjoitti...

hahtuvalanka on niin ihanaa! neulomisen jälkeen kädetkin on ihanan pehmeät :)

Tosin toi meijän lähilankakauppa myi jotain haisevaa hahtuvaa. olivat laittaneet siihen ilmeisesti jotain koinsuoja-ainetta tms. Ei kiva, ei ollenkaan kiva. Mutta onneksi hahtuvaa saa nykyisin monelta tuottajalta :)

Harmi ettei enää oli villavaippahousuille käyttöä... ;)

Johku kirjoitti...

En ole itsekään vakuuttunut koinsuoja-aineista. Inhottava on ainakin jos lanka haisee sen seurauksesta.

Olisihan se Kristiina kiva jos teidänkin villavaippahousut pääsisivät jälleen käyttöön ;)