sunnuntaina, marraskuuta 22, 2009

Elämän latu

Viime viikolla juhliessamme äitini pyöreitä vuosia, muistimme myös tulevalla viikolla pyöreitä vuosia saavuttavaa appiukkoani.
70 vuotta on kohtuullinen määrä vuosia. Ainakin siinä mielin, kun tarkoitukseni oli neulahuovuttaa sukan varteen 70 sauvan painamaa, jälki joka vuodesta, olisin joutunut neulomaan tuplasti pidempivartiset sukat. Jotta sauvomistahti vaikutti jotakuinkin normaalilta luovuin ajatuksesta, että sukat olisivat toimittaneet samalla kortin tehtävää ja askartelin kortin erikseen.

Latu on toteutettu 2 o 2 n joustinneuleena ja jalassa ollessaan vasta saa muodon, joka muistuttaa hämmästyttävän paljon oikeaa latua. Aikaisemmin en ole myöskään neulahuovuttanut kuvioita tekemiini neuleisiin, vaikka ideoita päässä on useita. Jostakin syystä olen ajatellut sen olevan paljon vaikeampaa, mitä se ei todellakaan ollut. Haluttu muoto syntyi melkein itsestään pistelemällä muutaman kerran ja tarvittava villan määrä oli todella vähäinen.
Malli: Novita, Jussi-sukka vaihdettuna Jussi-kuvio latuun ja sauvomisjälkiin.
Lanka: Novita, 7-veljestä.
Puikot: 3,5 mm bambut.
Koko: 44


Ehkä vielä joskus toteutan mieheni toiveen ja teen sukat, joissa tässä alamäessä on myös kaatumisjäljet. Tällä kertaa katsoin parhaaksi jättää ne tekemättä.

5 kommenttia:

Hety kirjoitti...

Mieletön idea ja hienosti toteutettu! Parempi tosiaan, että latu ja sauvominen jatkuu 70 rajapyykin jälkeenkin ilman kaatumisjälkiä... ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hienot tuli! Appiukko voipi olla ylpee! ..ehkä se 70 sauvanjälkeä ois ollu liikaa, vaikka idea oli kyllä LOISTAVA!;)
-Maija-

kristiina kirjoitti...

:D Repeilen täällä niille kaatumajäljille! Mä tartteisin sellaiset! :D Joka hiihtokerran jälkeen oli persaus mustana...

Todella upeat sukat ja loistava idea!

Tiina kirjoitti...

Tosi mahtava idea!

Iida kirjoitti...

Mahtava idea! Tosi hienot sukat!