tiistaina, marraskuuta 10, 2009

Pikku mustaa

Äitini täyttää viikonvaihteessa pyöreitä vuosia ja hänen juhla-asunsa kaipasi pientä mustaa hartioiden peitoksi. Niinpä lankakaupan kautta kulkien alkoi puikkojen kilistely.
Malli: Oma, Mustikka-bolero
Lanka: Mandarin Classic, Sandnesgarn. Hihojen koristeeksi: Katia, Luxury.
Puikot: 3,5 mm


Vaikka malli ja neuloja olivat samat, langan kulutus oli hieman eri. Nyt viimeisestä ja viidennestä kerästä jäi jäljelle vain muutama metri. Mikäli joku on neulonut kyseistä mallia suosittelen varaamaan lankaa 250 g, korjaan määrän ohjeeseen pikimmiten.
Hihoja pääsi satiininauhan sijaan tällä kertaa koristamaan palmikoitu Katia, Luxury. Lanka kiiltelee kauniisti hihansuissa ja sopii mielestäni hyvin koristuskäyttöön. Kokonaista vaatekappaletta en kuitenkaan langasta tekisi ensi tuntuman perusteella.

Nyt pakkaan pikimmiten tämän boleron matkavalmiiksi viikonloppua varten, jotta en sujauttaisi tätä omaan kaappiin. Musta on niin kaunista.

6 kommenttia:

Hety kirjoitti...

Totta! Kaunis mustanakin tuo Mustikka. Minulla on harmaa Mustikka viittä vaille valmis ja työ keskeytyi aikoinaan juuri sen vuoksi, että 200 g lankaa ei aivan riittänyt.

Altocumulus kirjoitti...

Aivan ihana bolero! Mietin, että laittaisitko tuon boleron Ravelryyn, niin sitä varmaan muutkin mielellään neuloisi. Aattelin lykätä sen omaan jonoon, mutta huomasin, ettei se vielä löydy sieltä.

Helmis kirjoitti...

Tosi kaunis bolero molemmissa väreissä!!
Mäkin kannatan tuota Ravelryä - jos et jo ole sinne ehtinytkin :).

Johku kirjoitti...

Kiitos Hety ja pahoitteluni harhaanjohtavasta ohjeistuksesta.

Altocumulus ja Helmis, kiitos. Ravelryssä kyllä olen (Johkuna sielläkin), mutta en ole ohjeita sinne vielä tullut laittaneeksi. Josko innoittamananne saisin vihdoinkin aikaiseksi kääntää ohjeen englanniksi ja perehtyisin enemmän koko Ravelryn toimintaan.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno tuli :) Tykkäsikö myös äitisi siitä? ..varmasti :) Sun täytyy itellekki kyllä kutassa sellanen, ku passaa hyvin :D
-Maija-

Johku kirjoitti...

Kiitos Maija, kyllä äiti tykkäsi bolerosta ja totta puhut, itselle pitäisi saada samanlainen. Ehkä joulupuhteeksi.