torstaina, syyskuuta 17, 2009

February Lady Sweater

Jo toista viikkoa kulutan tätä ihanaa February lady sweater -takkiani alias unelmaa. Aloitin neuleen jo keväällä käsityömatkallamme Jyväskylään ajatellen juuri syksyn viileneviä päiviä ja kesäisen neuletauon vuoksi takki valmistui juuri oikeaan aikaan.
Malli:
February lady sweater by Pamela Wynne pohjautuen Elzabeth Zimmermannin Baby Sweater on Two Needles - malliin.
Lanka: TeeTee, Kamena
Puikot: 3,5 mm Knit Picksit sekä sukkapuikot


Mallin löysin Ravelryn ihmeellisestä maailmasta. Malli on saanut alkuperänsä vastaavanlaisesta vauvan neuleesta ja luulenpa, että neulaisen semmoisenkin tässä lähiaikoina. Jälleen jotain uutta harjoittelin tässäkin neuleessa, nimittäin viimeisen päättelykierroksen jälkeen jäljellä ei ollut kuin lankojen piiloittaminen. Neuleessa ei ole sauman saumaa. Lisäksi takki neulottiin ylhäältä alas päin, jota en ole kokeillut myöskään aikaisemmin. Tuintui kuin takki olisi valmistunut näin päin paljon nopeammin, tiedä sitten oliko vain uutuuden viehätystä.
Kamena on puolestaan ostettu viime talviselta käsityömatkaltamme Tapion kauppaan. Mietin pitkään onko lanka sopiva kyseiseen takkiin, mutta vähintään väri pakotti kokeilemaan. Lanka on ohutta, mutta neule edistyi yllättävän nopeasti kunhan sain sopivan silmukkamäärän hahmotettua. Tällä kertaa mallitilkusta olisi ollut todella paljon hyötyä, mutta vieläkään en ole opetellut niitä tekemään. Jostakin syystä minulla on aina niin kova kiire päästä itse työn touhuun ja tällä kertaa sen seurauksena sain purkaa aloittamani työn pariin otteeseen.

Työhön meni todella vähän lankaa. Olin varannut viisi 100 g vyyhtiä koko työhön ja en saanut toista vyyhtiä kulutettua loppuun. Onnekseni pidin langasta ja voin keksiä siitä vielä paljon neulottavaa. Mielessäni on huivi takin kaveriksi.

5 kommenttia:

Hety kirjoitti...

Varmasti monikäyttöinen neule ja kätevänmittaiset hihat! Käsittämättömän vähän lankaa työhön tekemiseen on kulunut. Voisin kuvitella, että lopputulos on samanaikaisesti sekä kevyt ja ilmava että lämmin?

Vilma kirjoitti...

Kauniin syksyisen värinen neule. Hihojen pituus on varmasti tosi hyvä ja käytännöllinen.

Johku kirjoitti...

Hety, neule on juuri kuvailemasi kaltainen =)

Kiitos Vilma, olen ehdottomasti tyytyväinen hihojen pituuteen. Ihmettelen miksi en ole neulonut tämän mittaisia hihoja enemmän.

Anonyymi kirjoitti...

Johanna, son juuri sinun näköinen :):) Siihen sopii myös hyvin huivi, jota ajattelit lisäksi eli kutominen vaan sillä langalla jatkukoo :)
-Maija-

Johku kirjoitti...

Kiitos Maija, huivimallia mietin =)