sunnuntaina, marraskuuta 23, 2008

Lankalauantai

Kesällä saimme ystäväni kanssa idean, että joulun alla lähdemme käymään Tapion kaupassa. Katsoimme kalenterista sopivan päivän, joka oli eilen 22.11. ja teimme matkasuunnitelman siltä pohjalta mitkä liikkeet osuivat matkalle ja olivat auki lauantaisin.

Matkaan lähdimme aamulla kello kuusi matkatavaroina lompakko, neule ja repullinen iloista mieltä. Aamuhämärässä matka taittui mukavasti ja ennen kuin huomasimmekaan rupatellessamme olimme jo Kaustisella aamukahvilla. Hörppäsimme pikaisesti kupposet kahvia ja jatkoimme matkaa kohti Kauhavaa.

Ensimmäisenä kohteenamme oli Kauhavan Kangas-Aitta. Myymälä oli isompi kuin olin ajatellut ja sieltä tarttui mukaan muutamia lankoja, joita en ole aikaisemmin kokeillut; lenkkimohair ja huopalanka.
Lapuan kankurit oli iloinen yllätys. Löysin itselleni kauniin liinan sekä patalapun ja -kintaan, jotka menevät lahjuksiksi.
Savipaja Lintukoto osui myös matkallemme. Paikka oli idyllinen ja siellä oli erillinen tekstiili- ja savimyymälä. Tämä oli ainoa paikka, josta onnistuin lähtemään tyhjin käsin.


Tapion kauppa on aivan uskomaton. Miten yhdessä paikassa voi olla niin paljon lankoja? Henkilökunta oli todella mukavaa ja me nautimme hyvästä palvelusta sekä lankojen katselurauhasta. Mukaan tarttui Kamenaa, Jannea, Ainoa ja Alpakkaa. Josko ainakin yhden puseron ja slipoverin saisin aikaan, loput langat odottelevat ideointia.

Tämän sain kaupantekijäisiksi. Tästä syntyy tytölle jotain lämmintä.
Puhaltelimme lankaähkyssä ja ajelimme Seinäjoelle. Tässä vaiheessa vasta maltoimme pysähtyä syömään varmoina siitä, että matka oli onnistunut.

Olin kotona hieman yhdeksän jälkeen ja isäntä kysyi ihmeissään minne meinasin mahduttaa koko saaliini. En tiedä sitä vielä itsekään...

Lenkkimohair on jo keritty ja neulottu jonkin matkaa toistamiseen ensimmäisen alun tultua puretuksi. Jälki on mukavaa.


Hankinnoista puheenollen, hiljattain sain vihdoinkin itselleni tällaisen. Nyt voisin vaikka laskeskella paljonko sitä lankaa oikeasti onkaan =)


3 kommenttia:

stanna kirjoitti...

Minäkin hommasin keväällä keittiövaa´an ja muutamaan kertaan aloitin tarkan lankainventaarion, aina siinä viiden kilon huitteilla päätin että liikaa on eikä yhtään saa ostaa lisää... kummasti kuitenkin lisää hankitaan jos nyt ei päivittäin niin viikottain. Joulun alla kuitenkin ihan siitä syystä että lahjat on tänä jouluna lähes 100% itsetehtyjä, tiedä sitten tykkäävätkö saajat tästä linjasta.

Johku kirjoitti...

Se on minuakin mietityttänyt monena vuonna. Olen tehnyt lähes kaikki lahjat itse ja valituksia ei ainakaan ole kuulunut.
Hullua on, että joskus on jopa huono omatunto, että annoin vain jonkun itse tehdyn lahjan. Kaiken pitäisi olla aina niin hienoa ja kallista. Vaikka olenhan, niin kuin sinäkin, tuntikausia näpertänyt lahjoja.

Hety kirjoitti...

Täydellinen päivä ja hienoja hankintoja!