tiistaina, elokuuta 25, 2009

Vauva-aalto

Juuri kun pääsin sanomasta, että jätän vauvakäsityöt hetkeksi tauolle niin vauvoja putkahtelee sinne sun tänne. Ehkä olen nyt päässyt siihen ikään, että en voi tältä välttyä vaan mukisematta teen sitten kaikenlaista pientä näpertelyä uusille maailman valloittajille.

Toinenkin ystäväni saa vauvan ja nyt tämäkin vauva saa talvea vasten lämmikettä ylleen. Tälläkään kertaa en tiedä odotellaanko ystäväperheeseen tyttöä vai poikaa, joten sain rauhassa mietiskellä lankahyllyllä molemmille sopivia väriyhdistelmiä. Kuten jo aikaisemmin totesin, Nallen värikartta on melko suppea tänä talvena. Tähän väriyhdistelmään olen kuitenkin tyytyväinen, vaikka alkusenteillä olin melko epäileväinen lopputuloksen toimivuudesta.
Malli: Vauvan peitto, virkkausmalli Moda 4/2009
Valmiin peiton koko: 63 x 70 cm
Lanka: Novita, Nalle
Puikko: 4,0 mm


Muutoksena aikaisempaan peittoon virkkasin hieman suuremmalla puikolla sekä jätin yhden aaltokuvion virkkaamatta sivusuunnassa. Peitto ei kuitenkaan ollut huomattavasti aikaisempaa pienempi ja kuten halusinkin, puikon suurentamisella sain peitosta entistä pehmeämmän.

Sujautan tämän nyt vain paperikääröön ja toivon vauvan aikanaan viihtyvän peiton mutkassa.5 kommenttia:

kristiina kirjoitti...

Nämä tekemäsi vauvapeitot on todella kauniita! :)

Minkä kokoisia ne on ja kuinka paljon niihin meni lankaa? Kyselee hän jonka ympärille myös putkahtelee syssymmällä vauvoja :) Jos mäkin osaisin...

Johku kirjoitti...

Kiitos Kristiina =)

Tämä jälkimmäinen peitto oli 63 x 70 cm ja aikaisempi 65 x 70 cm (pienemmällä koukulla virkattuna. Kahdella värillä virkattuna molempia väriä meni noin 1,5 kerää. Kolmella värillä yksi kerä kutakin väriä riitti (harmaa kerä oli tosin 150g).

Osaat varmasti =) Haluatko tietää silmukkamäärät joilla tein?

kristiina kirjoitti...

Kerro vain, niin harkitsen ;)

Hety kirjoitti...

Minusta peiton värit käyvät todella hyvin yhteen ja sopivat sekä tytölle että pojalle. Tuon kokoinen peitto on todella käytännöllinen talvella vaunuissa sekä turvakaukalossa pikkujalkojen suojana. Hieno ja kaunis lahja!

Johku kirjoitti...

Kiitos Hety =)

Kristiina, jälkimmäisessä peitossa tein 123 kjs, joista kolme ensimmäistä on 2. krs:n ensimmäinen pylväs. Lopussa kun olin tehnyt viimeisellä värillä kaksi kierrosta katkaisin langan ja aloitin alareunasta siistien reunat kiinteillä silmukoilla ja tein vielä kolmannen pylväsrivin yläreunaan.