keskiviikkona, helmikuuta 11, 2009

Prinssi ja Prinsessa

Tyttäremme päiväkodilla vietetään Prinssi ja Prinsessa -päivää. Äitihän ei voi muuta kuin kehitellä tytölle prinsessapuvun. Tähän on tultu.

Tarkoituksenani oli alunperinkin neuloa tyttärelle neuletakki ja sain sen sopivasti eilen valmiiksi. Sitten juoksin kiireen vilkkaa Eurokankaan kautta ja hain aineksia "rimpsessamekkoon". Niinpä käytin tänään osan vapaapäivästäni ommellen tytölle mekon. Yritin olla edeltä viisas ja puku on suunniteltu niin, että se kasvaa tyttäremme mukana. Näin minun ei tarvitse joka vuosi (ehkä) olla ompelemassa prinsessamekkoa.
Neulemalli: Tytön kaarrokejakku, Moda 1/2009
Lanka: SandnesGarn, Smart
Kulutus: 200 g
Puikot:
3,5 ja 4,0 mm Knit Picksit


Neuletakki oli ensimmäinen kaarrokemallinen neule, jonka olen tehnyt. Kaarroke sai aikaiseksi tunteen, että neule valmistuu nopeammin vaikka todellisuudessa työhön tuli neuloa yksi kappale enemmän. Malli tuntui istuvan hyvin tytölle ja laskeutui sievästi hieman leventyen.
Hamemalli: Oma
Tarvikkeet: 1,0 m tylliä, 0,5 m päällyskangasta, 0,1 m kangasta vyötärökaitaleeseen ja kaksi nappia.


Mekko on takaa auki ja kiinnitys toimii kahdella napilla vyötärökaitaleesta. Nappeja siirtämällä mekko kasvaa tytön mukana ja tuottaa näin iloa pidempään. Sovitus ei onnistunut, sitä ei saanut laittaa päälle. Aamulla mekko otetaan kuitenkin mukaan, sillä toisten tyttöjen mekot saattavat innostaa meidänkin neitiä prinsessaleikkeihin.2 kommenttia:

Hety kirjoitti...

Onpas nätti ja rinsessamainen setti! Ihana väri tuo vadelmainen fuksia.

Johku kirjoitti...

Kiitos Hety. Väri on minunkin mielestä kaunis. Hame jäi odottamaan toista kertaa, tavallinen mekko oli puettu mieluummin =) Onneksi ajattelin mekkoa käytettävän myöhemminkin.