lauantaina, kesäkuuta 21, 2008

Little silk shrug

Sain kirjastosta lainaan pitkähkön odottamisen jälkeen Pam Allenin ja Ann Buddin Lace style: Traditional to innovative -kirjan. Kirja sisältää 21 neulottavaa mallia ja harva se päivä selailen kirjaa ihastuksissani ja mietin minkä teen seuraavaksi. Jossakin vaiheessa aion ehdottomasti hankkia kirjan itselleni.

Ensimmäiseksi sain aikaiseksi aloittaa Little silk shrugin. Ajatuksenani on käyttää tätä kesällä juhlissa vihreän mekon kanssa. Oleellista tässä vaiheessa ei varmaan ole, että mekko on edelleen kangaskasana Eurokankaan muovipussissa. En vain saa aloitettua työtä, kun unohdin ostaa oikean väristä lankaa kankaan oston yhteydessä.

Malli: Little silk shrug, Lace style
Lanka: Novita, Silja
Kulutus: ~ 100 g
Puikot: 4,5 ja 5,0 mm Knit Picsit


Novitan Silja -lanka sopi tähän työhön paremmin kuin Calorymetriin, sillä langan "möykkyisyys" vain paransi neuleen pintaa ja elävöitti pitsiä. Väri on edelleen erittäin mieluinen ja luulen, että juhlien jälkeen tästä tulee lempi kesäneuleeni. Ennen juhlia en taida viitsiä neuletta nukkaannuttaa.

Puikkoina käytin hiljattain itselleni valmistujaislahjaksi hankkimiani Knit Picks -pyöröpuikkoja. Puikoilla on todella miellyttävää neuloa, kunhan huomasin kiristää puikot riittävän hyvin siimaan kiinni. Mikä parasta puikot ovat siististi järjestyksessä säilytyspussissa.
Kerrankin lähdimme kunnolla ulos ottamaan kuvia kun sateen välissä hetken paistoi kauniisti aurinko. Minä en ollut ainoa kuvattava kuvausretkellämme. Äänekkäästi lokitkin vaativat osansa ja neitokaisemme yritti innokkaasti matkia lokkien huutelua =)3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana!
T.Niskavuori
P.S. Minulla samanlainen viimeistelyä vaille valmiina...

Limeadine kirjoitti...

Aika jännä pikkuneule! Varmaan kätevä kesällä.

Johku kirjoitti...

Kiitos. Tämä on kyllä ihan kätevä vetaista olkapäille näin kesäaikaan.