maanantaina, kesäkuuta 16, 2008

Kuin kaksi marjaa

Neitokaisemme on tullut siihen ikään, että mikään tavara ei pysy paikallaan ainakaan hänen tavaroista puhuttaessa. Nyt viimeisin hukassa oleva tavara on tuttinipsu. Näinpä sain innostuksen alkaa väkertämään toimivaa systeemiä tuttien kiinni pitämiseksi. Aikaisemmin näin jossain helmistä tehdyn ketjun tässä käyttötarkoituksessa ja näin suuntasin viikonloppuna kohti puuhelmikauppaa.
Nämä tuttinipsut pääsivät heti suureen suosioon ja jopa tutti on vähäpätöisempi tämän helmiketjun rinnalla. Aluksi sidoin helmiketjun kauniilla vaaleanpunaisella nyörillä, mutta se ei mielestäni ollut kestävän oloista, joten pujottelin kaveriksi vanhaa kunnon kalastajalankaa. Eipähän tarvitse hermoilla, että kestääkö lanka aika ajoin kovaakin käsittelyä.
Näistä tuttinipsuista tuli mielestäni tosi sieviä. Kaiken lisäksi niitä oli mukava ja nopea tehdä. Kuvaushetkellä neitokaisella sattui huomaamatta olemaan juuri sopivan värinen paita. Tässä ne ovat kuin kaksi marjaa.

3 kommenttia:

stanna kirjoitti...

Onpas kiva tuttiketju, meillä oli niin pojan kanssa että tutti ei pysynyt suussa vaikka äiti olisi todellakin halunnut. Puoli vuotta yritin turhaan opettaa tutille, sitten totesin että ei vain syö tuttia. Arvaa ärsyttikö kaupassa tietävien tätien kommentit: mikset anna sille lapselle tuttia kun se itkee (teki mieli antaa tutti tätin käteen ja pistää kokeileen). Tutteja löytyy jos jonkin mallista ja väristä ja ketjujakin tieten puolenkymmentä mutta käytetty niitä ei ole ollenkaan.
Olihan siinä se hyvä puoli että nyt sitten ei ole tarvinnut vierottaa tutista eikä pullosta (sekään kun ei maistunut)

Anonyymi kirjoitti...

Kerrassaan ihania! Onko tutin vastakkaisessa päässä nipsu vai millä saat ketjun vaatteeseen kiinni? Niskavuoren silmät harittavat enkä saa kuvasta aivan selvää ;)

Johku kirjoitti...

Kiitos.

Stanna; Tunne on tuttu kun koliikista kärsivän vauvan kanssa oli käytävä ajoittain kaupassa. Parhaimpien mukaan pidimme lasta nälkäisenä. Nyt teillä on kuitenkin valmiina tuttinipsuja sun muita uutta perheenjäsentä varten.

Niskavuori; Ketjut on erilaiset. Toisessa on päissä vain lenkit, jolloin toiseen päähän kiepsautan tutin ja toisen pään laitan esim. nappiin kiinni. Leppis-ketjussa on nipsukka, jonka saa vaatteisiin kiinni. Tuota lenkki versiota on tullut yllättäen käytettyä enemmän. Se on helppo kiinnittää bodinkin olkaneppareihin.