maanantaina, tammikuuta 04, 2016

Vuoden 2015 viimeistely

Vuosi 2015 oli hyvä. Minulla oli kaikenlaisia suuria suunnitelmia ja aika hyvällä prosentilla sain suunnitelmia toteutettuakin. Unelmia jäi onneksi kuitenkin vielä toteutettavaksi alkaneellekin vuodelle.

Käsitöiden saralla ajatukseni oli neuloa nautiskellen. Kiireinen arki ei paljoa ole antanut aikaa käsitöille, mutta kun katselen taaksepäin olenhan neulonut pari paitaakin. Kolmaskin on valmiina, islantilainen sekin, mutta saa jäädä päivitettäväksi tälle vuodelle ja tunnustettava on, että viimeiset langanpätkät ovat päättelemättä.

Vuoden 2015 viimeisteli Asteri-matto, jonka olin aloittanut jo varmaan edellisen vuoden puolella. Halusin kuitenkin kruunata joulusiivot tällä matolla ja mukavasti se istahti keittiön lattialle. Matto olisi voinut olla vaikka suurempikin, mutta kyllä viimeisillä kierroksilla alkoi maton paino jo hieman tuntumaan.
Malli: Asteri-matto
Lanka: Ontelokude, Kauhavan Kangas-Aitasta
Kulutus: 3000 g
Puikko: 8 mm

Matto oli mukava virkkailla. Sen pystyi jättämään kesken mihin ja milloin vain ja työtä oli helppo jatkaa. Ontelokude on myös mukavaa virkattavaksi, huomattavasti tavallista kudetta paksumpaa. Juuri sopiva työ tähän vuoteen. Tämän maton avulla myös vuoden langankulutus nousi parempiin lukemiin ollen 4876 g. Tiedän, se ei ole kovin paljoa, mutta paransin huomattavasti edellisen vuoden 1899 g:n verrattuna ja sehän riittää minulle.

Vuodelle 2015 oli tavoitteena myös lukea vähintään 12 kirjaa edellisen vuoden mukavasti käynnistynyttä tavoitetta jatkaen. Tässä tavoitteessa olen pysynyt ja nauttinut tavoitteen toteuttamisesta oikein toden teolla. Tavoite oikein ylittyikin, kun 15 romaania olen lueskellut välillä hitaammalla temmolla, välillä suorastaan ahmien. 

Tähän lukumäärään lukeutuu vielä nämä:

S. J. Watson, Kun suljen silmäni
Mielenkiintoinen kertomus muistinmenetyksestä ja tapahtumien avaaminen muistin menettäneen henkilön kautta. Tykkäsin.

Joakim Zander, Uimari
Ruotsalainen dekkari vei mennessään. Alku lähti hitaasti kun ennätin lukea vain sivun silloin toisen tällöin, mutta loppua kohden ahmin kirjan. Voin suositella.

Satu Rämö, Islantilainen voittaa aina
Todella mukaansa tempaavaa kerrontaa islantilaisesta elämänmenosta. Riittävän kepeää vuoden lopetukseksi ja mahdollisesti Islannissa käytyäni ymmärsin joitakin asioita paremmin. Toisinaan asioiden toistaminen herätti ihmetystä, mutta olin silti ihan myyty. Olen jäänyt jumiin koko Islantiin.

Vuoden kirjalistan ehkä parhaita puolia on se, että olen tarttunut uusiin kirjailijoihin ja semmoisiinkin teoksiin, jotka eivät lähtökohtaisesti ole ehkä niitä yleensä mielekkäimpiäni. Olen saanut yllättyä positiivisesti pariinkin otteeseen.

Ja vielä matkoihin, sehän oli paras keksintöni vuodelle 2015. Nyt ihan mielenkiinnolla lasken itsekin toteutuiko se, 12 matkaa. Paikka saa olla vanha tuttukin, mutta siellä on tutustuttava johonkin uuteen asiaan. Vuoden aloitimme Muoniosta, kävimme uusissa kahviloissa muun ohella. Tyttären kanssa kävimme teatterireissulla Jyväskylässä. Miehen kanssa kävimme Islannissa, tämä oli ihan parasta. Ystävän kanssa kävimme käsityöreissulla Haapsalussa. Toteutin kaksi juoksureissua ja puolimaratonia. Lähiseudulla olemme perheen voimin tutustuneet uusiin retkeilykohteisiin (näistä olisi tarkoitus jossakin kohtaa kertoa enemmänkin). Työreissussa kävin Espanjassa ja miehen kanssa kävimme konserttireissussa Helsingissä.

Joulukuussa kävimme tutustumassa Tukholman joulutoreihin. Sää ei ollut järin jouluinen, mutta tunnelma oli mukavan rento. Mukaan ei tarttunut käsityöaiheisia tuliaisia ellei valurautaisia kynttilän jalkoja lasketa. Käsityötä nekin, Kauniita, vaikkakin painavia sellaisia.Vuoden päätimme Rovaniemelle. Monenlaiset joulumarkkinat loivat viimeistään joulumielen. Sekä ruokailu Sky hotellilla Ounasvaaralla, ei ole turhaan kehuttu ravintolaa.Näkymä Sky Hotel Ounasvaaran ravintolan ikkunasta.Kaiken kaikkiaan siis hyvä vuosi.

Ei kommentteja: