sunnuntaina, heinäkuuta 14, 2013

Työpäivistä parhaimpia

Toisinaan työpäivät ovat hyvinkin erilaisia, ajoittain jopa hyvin mieluisia. Työhöni kuuluu monenlaisia tehtäviä ja tällä kertaa tieni vei Fiskarsin Ruukkiin tutustumiskäynnille. Päivä oli pitkään aikaan vertaansa vailla.

Junamatkani alkaa aina aikaisin etelään saakka mentäessä ja tälläkin kertaa tavoilleni liiankin uskollisena, vaikka haluisin toisin, juoksin junaan ja juuri ehdin sydän tykyttäen. Sykkeiden laskiessa hain junan ravintelivaunusta kupposen kahvia ja naatiskelin mukaani ottamia eväitä, viinirypäleitä ja Elektran purjo-feta-piirasta. Ohje on yksi  kestosuosikeistani ja löytyy kirjasta Kreikkalainen keittiö. (Kirjasssa on muuten todella paljon muitakin kokeilemisen arvoisia reseptejä.) Tätä piirakkaa leivoskelen kiireessä, vappuna, juhannuksena ja milloin vain tekee mieli herkullista, kohtuu kevyttä piirakkaa. Piirakan ainekset vaan sekoitetaan kaikki keskenään, laitetaan vuokaan ja uuniin.
Junamatka Fiskarsin Ruukkiin meni kohtuullisen kivuttomasti ja paikka yllätti kauneudellaan. Pitäjä oli täynnä ihania vanhoja rakennuksia, kahviloita, pikku putiikkeja ja kaiken keskellä kulki joki. Tänne on pakko päästä uudelleen ja ehdottomasti suosittelen maistamaan suklaapuodin suolasuklaata, joka vei kielen mennessään. Lisäksi alueella oli lapsia ajatellen iso leikkikenttä pienimpienkin viihtymisen takaamiseksi.Matka jatkui Helsinkiin ja sieltä seuraavana päivänä kotiin. Nämä kaikki junamatkat ja hyvä että ei yökin taittuivat tirskahtelun merkeissä. Eve Hietamies on kyllä mitä mainioin kirjailija. Työkaverini suosittelemana tilasin kaksi hänen kirjaansa, Yösyötän ja Tarhapäivän ja pakko on sanoa, että kirjat olivat vertaansa vailla. Ajoittain luin tippa linssissä ja ajoittan tirskuin niin, että lähellä olijat varmaan ajattelivat vierustoverin hulluksi tulleen. Kirjoissa on mahtavasti kuvattu arjen raadollisuutta ja toisaalta myös niitä hyviä hetkiä elämässä sekä lasten kanssa, omasta mielestäni juuri sopivan sarkastisesti. Nämä kuuluivat niihin kirjoihin, joista jää tyhjä aukko elämään hetkellisesti kirjan loputtua. (En muuten koskenutkaan neuleeseen koko matkalla, kirja vei voiton.)


Ei kommentteja: