maanantaina, toukokuuta 27, 2013

Touhumme on ulkoistettu, se on kesä.

Me olemme tehneet täydestä sydämestä kaiken ulkona viimeisen viikon aikana. No, nukkumaan olemme sentään vielä sisälle tulleet ja aamupalan syöneet sentään toinen jalka sisätiloissa. Siihenpä ne touhut sisällä ovat sitten lähes jääneetkin. Arkena olemme töiden jälkeen napanneet ruoat pihalle ja eri askareita on touhuttu sitten iltaan saakka. Viikonloppuna pihalla vierähti sitten koko päivä. Tämä tuntuukin nyt ihossa vaikka koko perhe on käyttänyt lasten 50 kertoimista aurinkorasvaa, lasten iho on onneksi välttynyt punoitukselta pidempien vaatteiden ansiosta. Mutta kyllä meitä on hemmoiteltu hyvillä piha-askaresäillä.

Ja kuinka kauniisti piha alkaa kukoistamaan. Kirsikat, omenapuut ja pensasaidat kukkii.


Knit Picksin -pyöröpuikot ovat vaihtuneet tällä viikolla hieman järeämpään kokoon. Tein alkutöiksi puutarhakompostin. Jouduin tarttumaan vielä kuitenkin lapion varteen, jotta sain kompostin haluamaani paikkaan. Tonttimme raja-aita on ollut vinossa maaröykkiön vuoksi ja tämä täytyi siirtää, jotta aidan sai suoristettua. Tähän touhuun olisi tietenkin voinut valita jonkun hieman viileämmän päivän, mutta touhu oli kyllä  niin rentouttavaa. Työn jälki näkyi oitis ja tulihan tuossa vallan hyvin liikuntaa. Nyt aita onkin nätisti suorassa ja komposti paikallaan. Muutaman lapiollisen verran jäi vielä töitä tehtäväksi, mutta suurin osa on paikallaan. Tässä projektissa toteutui täydellisesti sanonta: toisen roska on toisen aarre. Työkaverilla oli rakennusajalta jäänyt yli määrämittaan sahattuja lautoja, jotka olivat täydellisiä minun kompostiin. 

Tämän kesän pihasuunnitelmiin on kuulunut leikkimökki. Tässä olemme kevään edetessä miettineet, että minkälaisena tuo suunnitelma sitten toteutettaisiin. Suunnittelin jo oman mökin, joka olisi ollut pienoismalli talostamme. Laskeskellessani tarvikkeiden hintoja tulin kuitenkin siihen tulokseen, että tarvikepaketti on järkevämpi vaihtoehto. Paketit ovat hinnaltaan kuitenkin kohtuullisia ja puutavara tulee määrämitassa helpottaen huomattavasti rakentamista. Niinpä ryhdyimme tuumasta toimeen. Mies ajoi eilen hakemaan mökkipakettia ja iltapuhteeksi purimme kuorman. Kompostiurakan jälkeen sitten aloitimme mökkiurakan. Sutjakkaasti tuo mökki sitten kasautuikin.Onkohan mies vähän liian pitkä tähän mökkiin?


Lapset ovat innoissaan. Huomenna vielä laitamme huopakaton ja minä tartun pensseliin. Toivottavasti lapset sitten tykkäävät leikkiä uudessa mökissään. Itse olisin ollut varmasti tosi onnellinen, jos olisin lapsena saanut tämmöisen majamökin.

3 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Hieno mökki! Leikkimökistä on ihan uskomattoman paljon iloa :)

Tinttuli kirjoitti...

Todella ihana leikkimökki, ihan varmasti lapset tykkää! :)

Johku kirjoitti...

Kiitos. Äitinä olen nyt alkanut miettimään, olisiko mökki maantasalla ollut kuitenkin järkevämpi =) Lapset ovat innoissaan, vaikka viimeistelyhommien vuoksi eivät ole paljoa päässeetkään mökissä leikkimään. Ehkäpä oppivat portaisiin kuitenkin pian. Liukumäki tähän on haaveissa vielä lisätä, joten taidan leikkiä mökissä sitten lasten kanssa =)