maanantaina, maaliskuuta 11, 2013

Molly mun mielessäin

Kyseinen pipomalli on kummitellut pitkään mielessäni, kuten myös neulottavien listalla. Nähtyäni Tiinun toteutuksen peli oli oikeastaan menetetty. Malli oli pakko ottaa puikoille.
Toteutin samalla tyttäreni hiljattain esittämän toiveen säärystimistä. Kokeilin ensin Mollyssä esiintyvää palmikko- ja pohjaneulekuviota säärystimiin ja täytyihän minun sen jälkeen neuloa vielä itse pipokin.

Säärystimien kuvioinnit tein mallissa esitetyn mukaisesti. Pipoon muutin ohjetta siten, että palmikkokierto tuli aina joka yhdeksännellä kierroksella. Näin vältyin kierrosten laskemiselta, kun muuten pohjaneule toistui kolmen kierroksen syklillä.
Malli: Molly by Erin Ruth, Ravelrysta
Lanka: Novita, Nalle (miehen tytön neuleeseen aikaisemmin ostamat langat!)
Puikot:  3,5 mm bambut
Kulutus: 41 g

Malli: Säärystimet, Mollyn ohjetta mukaillen
Kulutus: 53 g
Malli oli kyllä neulomisen arvoinen. Pitkästä aikaa neuloin isompaa palmikkoakin. Siitäköhän syystä malli miellyttääkin niin paljon silmääni? Kaiken lisäksi tyttö oli onnesta soikeana, niin kuin sanonta kuuluu (mistähän lie sekin sanonta on peräisin?). 

Kaiken kaikkiaan tämä oli hyvä projekti.

5 kommenttia:

Tiinu kirjoitti...

Kivalta näyttää =) Minä katsoin ekasta kuvasta että oletko blondiksi muuttunut vaan ethän se sinä ollutkaan :D Mullakin tuli jatkoa ko pipolle lapasten muodossa vaan se päättely vielä uupuu..

Emma kirjoitti...

Paras kiitos on onnellinen käyttäjä :) Kaunis setti!

Johku kirjoitti...

Kiitos kaunis!

Tiinu, samoja piirteitä on kyllä havaittavissa niin luonteessa kuin kasvoissakin =) Lapasistakin tulee varmasti kauniit.

Emma, se on kyllä totta. Vielä kun ihanaksi äidiksi mentiin kehumaan kaiken kukkuraksi. Melkein kysyin mitä saisi olla seuraavaksi =)

Maritta kirjoitti...

Hieno setti! Molly on kummitellut myös mun listalla niin kauan että lienee aika tehdä se.

Johku kirjoitti...

Kiitos Maritta. Kannattaa kyllä tarttua kummitukseen. Ohje näyttää paljon työläämmältä kuin lopulta onkaan. Muutamat palmikkokierrot ja sitten onkin jo valmis.