sunnuntaina, joulukuuta 09, 2012

Pala Riikaa

Poikkeuksellisesti itsenäisyyspäivän normaaleista juhlamenoista poiketen suuntasimme ystäväni kanssa tänä vuonna Riiaan. Loppukesästä aloimme suunnittelemaan matkaa joulutoreille ja valitsimme kohteeksemme Riian. Jostakin syystä tämä kohde kiehtoi, vaikka en ole ollut erityisen kiinnostunut Baltian maista aikaisemmin. Riika vei kuitenkin palan sydäntä. Kaupunki oli kaunis lumipyryssäkin, tunnelma oli kaikkialla rauhallinen, ruoka hyvää ja palvelu kaikkialla erittäin ystävällistä. Kaupungissa oli paljon kauniita jouluvaloja. Ehdottomasti ihanin tunnelma löytyi Palete-ruokaravintolasta.
Joulutorit eivät olleet kamalan suuria, mutta siellä oli silti tarjolla monenlaista mm. käsitöitä, puuleluja, hunajatuotteita. Toreilla oli muutamia kahviloita, joissa ihmiset istuskelivat. Näiden lisäksi kaupungissa oli paljon erilaisia liikkeitä ja markkina-alue.

Todellinen positiivinen yllätys kauppojen osalla oli kuitenkin käsityökauppa vanhassa kaupungissa. Tähän liikkeeseen törmäsimme ihan sattumalta, kun poikkesimme eräälle kadulle joulutoreja etsiessämme. Neulotut putket pihalla herättivät hetkessä huomion. 

Kauppa oli sukuyritys, jossa oli tarjolla paljon erilaisia neuleita ja lankoja. Täältä ostin itselleni kevyesti huovutetut latvialaiset kuviolapaset. 
Latvialaisia kuvioneuleita oli myynnissä siellä täällä muuallakin ja päätin hemmoitella itseäni vielä pitkillä kuvioneulesukilla.
Matkamme kruunasi Tosca-oopperan ensi-ilta, jonne kuin sattuman kaupalla saimme vielä samana päivänä liput. Riian oopperatalo oli valtavan kaunis suurine kattokruunuineen kaikkineen.
Matkamme aikana satoi lumipeite kaupungin ylle. Tähän kaupunkiin toivon pääseväni toisenkin kerran.3 kommenttia:

Sufferiina kirjoitti...

Kauniita kuvia. Tuo olis meilläkin jossain vaiheessa matkakohteena :) Lämpöistä joulun odotusta.

kristiina kirjoitti...

Kuulostaapas ihanalta matkalta :)
Iloista joulua teille kaikille :)

Johku kirjoitti...

Kiitos =)

Suosittelen Sufferiina Riikaa lämpimästi.