perjantaina, joulukuuta 28, 2012

Joulun aikana

Joulussa on aina sitä omanlaista taikaa. Tunnelma on rauhallinen ja suunniteltuja menoja ei ole minnekään. Tänä vuonna perhettämme kiusasi sairastelut, mutta siitäkin huolimatta joulunaika oli nautinnollinen. Nyt välipäivinäkin saamme nauttia onneksi vielä vapaasta. Tämäkin päivä menee lääkärireissun merkeissä, mutta yritämme ottaa tämän  ostosreissun kannalta.

Syksy oli melkoisen kiireinen ja siitäkin syystä nautimme nyt kotosalla olosta. Ajanpuutteen vuoksi lahjakääröihin ei päässyt paljoakaan käsin tehtyjä lahjoja. Yhdet sukat sentään sain valmiiksi, vaikka nekin valmistuivat vasta aaton jälkeen. Olen kuitenkin tyytyväinen, että sain sukat valmiiksi.
Sukkamallin suunnittelin jo lokakuussa. Työryhmästämme väitteli yksi henkilö ja hänen lahjapakettiinsa tein samanlaiset Ilmakuuro-sukat. Malli oli mielestäni onnistuneen miehekäs ja halusin neuloa samanlaiset sukat myös isälle joululahjaksi. Sukat hän sai tapaninpäivänä.
Malli: Oma
Koko: 39 ja 42
Lanka: 7-veljestä
Kulutus: 121 g ja 135 g
Puikot: 3,5 mm

Malli oli onnistunut siinäkin mielessä, että sukat tuntuivat valmistuvan vauhdilla. Mallikertaa toistetaan muutamia kertoja ja sitten sukka olikin valmis. 

Ennen joulua valmistui myös toinen työ, jota en ole teille ennättänyt esitellä. Äitini täytettyä vuosia neuloin hänelle Annis-huivin. Huivimalli on ihastuttava, reunusosan valmistuttua huivi on melkein tehty. Sileää neuletta kun voi neuloa missä vain. Valmis huivi on suorastaan höyhenen kevyt ja lanka hennosti kiiltävällä pinnalla  suorastaan hienostunut. Pidän mallista ja langasta todella paljon. Vielä kun hailakka violetti sävy sopii äidilleni mielestäni, toivon lahjan olleen mieluinen.
Malli: Annis
Lanka: BC Garn, Silkbloom extra fino
Kulutus: 42 g
Puikot: 5 mm, Knit Picksin pyöröt

Lanka oli miellyttävää neulottavaa ja neulepinnasta syntyi kauniin sileä ja hennosti kimaltava. Yksi vyyhti riitti sopivasti huiviin, eikä lankaa jäänyt paljoa jäljelle. Nykyään kulutan mielelläni langan loppuun, jämälankoja kun tulee käytettyä niin harvakseltaan.

Joulun aikana me kokkailtiin, herkuteltiin ja minä olen viimeistellyt keskeneräisiä töitä. Joulupöydässä oli mm. alla oleva enkelinsiipikakku. Tästä ja muista jouluherkusta kerron Hillasoppa-blogissa piakkoin. Muiden neuletöiden kanssa palaan pian asiaan.
Oikein mukavaa vuodenvaihteen aikaa kaikille.

3 kommenttia:

Tiinu kirjoitti...

Kivan näköinen sukkamalli, olispa kiva jos jakaisit sen meille muillekkin =) Ja Annis on kyllä kaunis huivi!

Paula kirjoitti...

Kauniita sekä neulomukset että kakku! Mukavaa vuodenvaihdetta ja hyvää uutta vuotta! Toivottavasti sairasteluhommat vähenee. Meilläkin kaksi viikkoa koko perheen sairasteluja takana, seitsemän kuumepäivän jälkeen tänä aamuna enää ei mittari itsellä noussut kuumelukemiin, toivottavasti siis vihdoin hellittää...

Johku kirjoitti...

Kiitos Tiinu, mitä jos harrastasimme hieman mallivaihtoa. Olen ihaillut paria ompelutyötäsi?

Kiitos Paula, toivottavasti tosiaan teilläkin sairastelut hellittävät. Meillä kanssa viikon kuumeilu loppui jo alkuviikosta, mutta muut vaivat perässä. Saisi jo loppua sairastelu, mutta onneksi on toisaalta loma ja voidaan olla rauhassa kotona.