maanantaina, joulukuuta 26, 2011

Joulurauhaa

Tänä vuonna olemme viettäneet hyvin rauhallista joulua perheeni kanssa. Liekö olen liian tunnollinen työntekijä, vai mikä lienee syynä, koska aaton ja joulupäivän oli melko huonovointinen. Eilen illalla olo alkoi helpottaa, ruoka maistui ja tänään veto on jo normaali. Hyvähän se on tervehtyä juuri ennen töihin paluuta. Kaikesta huolimatta joulua on vietetty kuitenkin. Onneksemme emme olleet suuria suunnitelleetkaan.

Joulukuusi meillä on ollut koristeltuna melkein koko viikon. Ensimmäistä kertaa teimme oikein kuusenhakuretken edellisenä viikonloppuna. Suurin nautinto lapsille taisi olla piparihetki.Joulupukkia meillä ei tänä jouluna käynyt, tontut jättivät paketteja pitkin päivää kuusen alle ja illalla toivat ovelle loput. Lähes kaikki lumet sulivat jouluaaton vastaisena yönä ja tämä selitys meni lapsille (lähinnä vanhemmalle lapselle) täydestä. Joulu on vain niin ihmeellistä aikaa.

Nyt odottelemme appivanhempiani saapuvaksi hetkellä minä hyvänsä. Meillä ei ole joululomaa mieheni kanssa ja lapsilla ei puolestaan ole päivähoitoa. Jouluna olin ajatellut neuloskella vaikka mitä, kun olisi aikaa. Suuret neulomiset jäivät, mutta tiskirättikokeiluihin ryhdyin. Tällaisen ajattelin ainakin anopilleni antaa vaivanpalkaksi lastenhoidosta.

Ajatukseni neulotuista tiskiräteistä on ollut samankaltainen kuin Ananas tiskirätin suunnittelijallakin, kulmani ovat saattaneet kohoilla kerran tai pari. Totta puhuakseni moista en ole kokeillut vieläkään, mutta ystäväni neulottua kauniin Ananas tiskirätin päätin minäkin kokeilla. Toisaalta olen kyllästynyt haiseviin keittiöluutuihin. Nykyään jokaisen ruokailun jälkeen luutulle on melkoisesti käyttöä ja luutu alkaa haisemaan melko nopeasti. Olisiko tämmöinen neulottu luutu hyvä ja toimiva vaihtoehto? Nähtäväksi jää.
Malli: Ananas tiskirätti
Lanka: Hemp for knitting, designed by Lanaknits
Kulutus: 97 g (32 g + 33 g + 32 g)
Puikot: 4,5 mm Knit Picksit


Ensimmäisen tiskirätin neuloin sileäreunaisena, toisen helmineuleella. Helmineule tekee rätistä jämäkämmän oloisen ja kolmaskin valmistui jo helmineuleen kera. Päivä ennätti kuitenkin jo painua mailleen ja tästä syystä tätä ei näy kuvassa. Toinen hamppuvyyhti keriytyi jo ja aloitti muuttumisensa tiskiräteiksi. Ainakin varastot on tyhjennetty hamppulangasta tämän jälkeen.

Lopuksi vielä voi käydä kurkkaamassa jotain joka jouluista herkkuamme Hillasopassa, joka päivittyi todella pitkän tauon jälkeen.

Mukavaa joulunaikaa!

4 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

On se neulottu rätti hyvä, kun tekee tarpeeksi monta, voi pistää usein pesuun. Meillä ei ole keittiössä muita käytetty pitkään aikaan enää.

Johku kirjoitti...

Täytyy kyllä pian alkaa testaamaan. Läjäpäin nuita näyttää nyt syntyvän, kun pääsin vauhtiin =)

Todella hyvä kahvituntineuletyö. Ei tarvitse liikoja miettiä ja valmistakin syntyy nopsasti.

Tiinu kirjoitti...

Hei nämä on tosi kivoja, pitääpä itsekin testata! Wettexit ja muut haisevat on meilläkin jätetty siirryttyämme bambukankaisiin rätteihin, mutta nämä neulotuthan olisikin kauniita.

Johku kirjoitti...

Tiinu, kokeile ihmeessä. Valmistuvat vielä niin äkkiä, että sekin jo pelkästään saa aikaan suurta mielihyvää.