torstaina, tammikuuta 06, 2011

Aloitus vuodelle 2011

Sanotaan, että suutarin lapsilla ei ole kenkiä. Tätä tuossa syksylläkin yritin kovasti vastustaa. Vuoden vaihteen mökkireissullamme huomasin miehen lapasien jälkeen kuitenkin, että pikkuruisellamme ei ole sopivia villasukkia toppatöppösten alle. Uhkaavasti kädet ja jalat lähestyvät toppahaalarin suuaukkoja todistaen ajan mahdottoman nopeaa kulumista. Kokemuksen mukaan pelkät toppatöppöset eivät ole riittävän lämpimät ja näin huonoa omaatuntoa paikatakseni ryhdyin toimeen samoin tein.

Olen ihastellut Junasukkia monien toteuttamana jo pitkään, oma toteutus on saanut odottaa aikaansa. Kävihän tämäkin toisaalta inspiraationeulonnasta, sillä sekä käyttämäni malli että lanka olivat käytössä ensimmäistä kertaa. Aloitin sukat mökkireissullamme internetin tavoittamattomissa. Ystävän etätuen avulla sain sukat aloitettua ja neulottua valmiiksi asti.

Sukkien valmistuttua ajattelin olevan vauvelin tumppujen vuoro. Kädentaito-messuilta ostin viisi kerää samaista lankaa ihan pojan lämmittämiseen ja tarkoituksenani on ollut neuloa lisäksi vähintään neuletakki samaan settiin. Setissähän täytyy olla jokin yhteinen tekijä ja tumput saivat junasukkien kanssa yhtenevän varren. Peukaloita en neulonut erikseen, mielestäni ne eivät ole tarpeen vauvalla.
Malli: Vauvan sukka ja tumput (oma muokkaus)
Lanka: Drops, Fabel
Puikot: 3,25 mm Knit Picksit
Kulutus: 55 g


Fabel on mukavaa neulottavaa. Pidän neulomisesta ohuilla puikoilla, ranteet eivät kipeydy ja jälki on aina jotenkin siistimpää. Meneehän siinä aikaa enemmän, mutta ehkä mielekkään työn kanssa käy vähän kuin hyvän kirjan kanssa nauttiessa joka sivusta. Neuletyöt on kuitenkin kiva saada lopulta valmiiksi ja käyttöön.

Tänä vuonna ajattelin ihan mielenkiinnon vuoksi seurailla langan kulutusta. Saa nähdä kuinka kauan jaksan punnita kaikki työni, mutta aina uuden vuoden kynnyksellähän voi hyvin kokeilla uusia juttuja. Jos ne ei ole itselle sopivia, niistä voi luopua vaikka jo helmikuussa. Tämän vuoksi en tällekään vuodelle lupaa muuta kuin neuloa.

7 kommenttia:

kristiina kirjoitti...

Minäkin ihailin junasukkia, vain kaukaa, Elias sai vauvana sellaiset, joten ite on jäänyt malli kutomatta. Sukat olivat kyllä hyvät. Ehkä sitten joskus jollekin toiselle vauvalle :)

Korkeasaari on kyllä pop! Kun olin hoitovapaalla (huokaus) ni meillä oli vuosilippu. Nyt tää olikin sitten eka kerta töiden aloituksen jälkeen. Ja Elias nautti! Niinkuin äitikin.

Pampuliina kirjoitti...

Kauniit sukat ja tumput, väri on myös tosi nätti.
Noita junasukkia itsekin olen suunnitellut tekeväni, mutta enpä ole saanut aikaiseksi.

Hety kirjoitti...

Telepatiaa - tiedätkö, juuri samanlaiset tumput junasukkien pariksi on olleet suunnitelmissani! Peukalottomat tumput on ainakin meillä käytössä osoittautuneet käteviksi ja pitkäikäisiksi.

Emma kirjoitti...

Suloinen setti :) Miekään en ikinä neulonut vauvantumppuihin peukaloita, nehän on lämpimämmätkin ilman!

Johku kirjoitti...

Kristiina, eihän yhdelle vauvalle kaikkea tarvitse tehdäkään. Toiselle toisia juttuja ;) Minä en näin pohjoisen ihmisenä ollut tullut koskaan ajatelleeksi, että korkeasaaressahan voisi käydä talvellakin. Korkeasaaren vierailut kun ovat ajoittuneet aina kesälle =D

Kiitos Pampuliina. Minäkin pidän väristä. Suosittelen ehdottomasti mallia, valmistuikin nopsasti.

Hety, telepatiaa todellakin =) Fabelilla 20 kierrosta sileää oli sopiva määrä käsiosaan. Vinkiksi jos helpottaa sinun työtäsi.

Kiitos Emma. Sormet pysyvät varmasti lämpimämpinä näin ja peukalottomien tumppujen pukeminen on niin paljon helpompaa.

kristiina kirjoitti...

Talvella elukat on virkeämpiä. Tiikeristäkin näkyy muutakkin kuin häntätupsu ;) Eikä siellä ole juurikaan väkeä, rauhassa saa katsella.

Lainasin töistä kirjan jossa oli mukava runo:

"Nukutus

Nuku hillankukka
Nuku naavatukka
Nuku villatassu
Nuku peikko hassu

Nuku sydänkäpy
Nuku satumarja

Poimi yöstä pursut soiden
Metsään juokse ilakoiden.
Nuku varpu mustikan.
Löydät revontulen kirjavan"

Että nukkumaan sitten vaan ;)

Johku kirjoitti...

Ihana runo kristiina. Kiitos. Tämä voisi toimia oikeastikin iltaloruna.

Todella harkitsen tuota Korkeasaaressa käyntiä jos saan sen vain aikatauluumme sovitettua.