sunnuntaina, huhtikuuta 11, 2010

Haruha

Huivi huivien perään. Miksi tartuin kyseiseen huiviin, joka on pitkään ollut odottelemassa vuoroaan. Pidän lehdistä, muistin kuinka mukava Kamenaa on muuntaa huiviksi, tarvitsin keväthuivin ja vieläpä kauniin värisen sellaisen.
Malli: Haruha-huivi by Mari Muinonen
Lanka: TeeTee, Kamena
Puikot: 3,5 mm Knit Picksit
Koko: 18 x 200 cm
Haruha-huivi on mielestäni tyylikkäästi yksinkertaisen kaunis. Syystä tai toisesta mallikerta ei meinannut millään jäädä mieleeni ja jouduin tarkastelemaan ohjetta vähän väliä. Loppusenteillä vasta mallikerta jäi mieleeni täydellisesti, juuri ennen huivin valmistumista. Aloitin tämän huivin myös siitä syystä, että halusin kuluttaa viimeisetkin Kamenat kaapistani. Eilen kävin läpi lankavarantojani ja kauhukseni tajusin, että samaista Kamenaa on jäljellä vielä kaksi vyyhtiä. Huivia neuloessani mallailin, että lankaa jää mahdollisimman vähän. Sitä jäi 15 cm + kaksi vyyhtiä. En tiennyt olisiko pitänyt itkeä vai nauraa. Lisää huiveja siis luvassa.

Pitkän ja kapean huivin neulominen ei tylsyydessään ole lempitouhuani, vaikka tällainen huivi on käytännöllinen ja ihana kiedottava kaulan ympärille. Tämä huivi valmistui juuri oikeaan aikaan kevätilmojen lämmetessä ja pääsee heti käyttöön. Kauanko lie saan huivia itse käyttää, sillä 2,5 -vuotias tyttäremme haluaisi omia huivin kokonaan.


2 kommenttia:

Lime kirjoitti...

Jee! Suorakaidehuivi! Milloin oi milloin suorakaiteet palautuvat kunnolla muotiin kammojen kolmiohuivien jälkeen... Johan tästäkin työstä näkee, että on jo suorakaiteiden aika :) .

Johku kirjoitti...

Kiitos Lime, Suorakaidehuivit ovat kyllä ihastuttavia kaulaan kiedottavia. Kolmiohuiveja on vain niin paljon mukavampi neuloa, ehkä muoti kerrankin on arvostanut tekemisen mukavuutta =)